14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

OMT adviseert avondlockdown tot 20.00 uur om samenleving verder te openen

Binnenland – Het OMT heeft een advies uitgegeven om de samenleving weer te openen tot 20.00 uur in de avond. Dat gaat momenteel rond bij verschillende media.

Beperkingen in advies OMT

Aan de komende versoepelingen zullen wel beperkingen vastzitten, zo luid het advies van het Outbreak Management Team (OMT ). Voorbeeld zullen er een beperking gaan gelden voor de horeca dat er vaste zit plaatsen moet zijn en dat een beperkt aantal bezoekers naar binnen mogen.

Druk neemt toe

De druk om versoepelingen in voorbeeld horeca en evenementen en cultuur sector neemt steeds meer toe. Verschillende bericht gevingen in de media gaven al aan als de horeca niet open mogen op 26 januari dat ze zelf openen gaan. De afgelopen tijd werden al verschillende protesten gegeven om voorbeeld de horeca een dag open te gooien en theaters open gingen als kapsalon.

Persconferentie

De bewindslieden die het meest zijn betrokken buigen maandag over de OMT – advies en zullen bij de aankomende persconferentie meer bekend woorden die plaats vind op dinsdag 25 januari om 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio