14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

On that ass krijgt ‘tik op de billen’ van Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor ‘gratis’ boxershorts

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft webwinkel On that ass gedwongen op zijn website duidelijk te melden dat je een abonnement afsluit. De webwinkel www.onthatass.com verkoopt boxershorts. Consumenten werd een ‘gratis’ boxershort beloofd, maar zaten daarmee vast aan een abonnement. Dit stond niet duidelijk vermeld op de website. De ACM ontving veel meldingen van consumenten die ongewild een abonnement hadden afgesloten.

Ook ontving de ACM een handhavingsverzoek uit Polen waar consumenten op dezelfde manier werden misleid. De ACM heeft webwinkel On that ass hierop aangesproken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de webwinkel nu duidelijk vermeldt dat je bij bestelling van een gratis onderbroek een abonnement afsluit voor de maandelijkse levering van een boxershort tegen betaling.

‘Gratis’ met maandabonnement is niet gratis

Renske Fikkers, waarnemend directeur Consumenten van de ACM: “Veel consumenten hadden niet in de gaten dat zij automatisch een abonnement afsloten als zij de gratis boxershort bestelden. Dit zet consumenten op het verkeerde been. Je sluit een betaald abonnement pas af als je hier expliciet mee hebt ingestemd. Dit wordt nu duidelijk vermeld.”

Nu wel duidelijke informatie over abonnement On that ass

Consumenten hebben recht op duidelijke en volledige informatie voordat zij een aankoop doen, zeker ook als dat in de vorm van een abonnement is. In het geval van de webwinkel On that ass stond niet duidelijk vermeld dat je na de eerste gratis boxershort vast zat aan een betaald abonnement en daarmee aan maandelijkse vervolgzendingen. Dit is nu aangepast. Ook in de online reclames wordt dit nu duidelijker vermeld. De bedenktijd van 14 dagen die geldt bij online aankopen nadat het product is ontvangen is gewoon van toepassing. Volgens de hoogste Europese rechter is bij wasbare producten de uitzondering voor hygiënische producten niet van toepassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio