3.2 C
De Bilt

Onderonsje: Hoe jij samen met een Coach in Breda mentaal gezond wordt

Bij een onderonsje denk je waarschijnlijk aan gezellig een hapje of drankje doen met wat vrienden en kletsen over van alles en nog wat. Maar wat als dat onderonsje niet meer gezellig is? Dat je het gevoel hebt alsof alles aan je voorbijgaat en je er helemaal niet van kunt genieten? Dan kan een onderonsje met een life coach nuttiger zijn dan zo’n middagje met vrienden.

Wat is je mentale gezondheid?

Je mentale gezondheid is letterlijk de gezondheid van je hersenen. Dat is vrij breed en ik heb het hier niet over een hersenschudding die je hebt opgelopen. Onze hersenen regelen heel veel voor ons en vooral ook ons gevoel.

We hebben allemaal wel eens een dipje en vaak gaat dat vanzelf over. Zo’n onderonsje met vrienden is vaak een goed idee als je even niet lekker in je vel zit. Maar wat als het niet vanzelf over gaat? Wanneer is het moment dat je aan de bel trekt?

Helaas trekken veel mensen pas aan de bel als de mentale gezondheid al een flinke klap heeft opgelopen en het herstel een opgave is geworden. En dat is helemaal niet nodig.

Coach Breda: bedenker van het onderonsje

Vivian is coach in Breda en de bedenker van het onderonsje. Ze heeft al 20 jaar ervaring als life coach en heeft haar opleidingen tot mental coach en relatie coach succesvol afgerond. Deze kennis, en vooral ook de lange ervaring met zoveel verschillende mensen, gebruikt zij om haar sessies effectief te maken. Zo kwam ze op het idee van een onderonsje.

Door middel van een onderonsje met een life coach, kun je tot de kern van je mentale gezondheid komen en krijg je handvatten aangereikt om weer tot jezelf te komen. Of het nu gaat om een tijdelijke dip, een stressvolle periode, een vervelende situatie die boven je hoofd blijft hangen of de behoefte aan een luisterend oor, een onderonsje biedt ondersteuning op al deze vlakken.

Wat is een onderonsje?

Een onderonsje biedt de mogelijkheid om eens een gesprekje aan te gaan met iemand van buiten de eigen sociale kring. Soms is zo’n gezellige middag met vrienden gewoon niet genoeg of heb je het gevoel dat de mensen om je heen je niet begrijpen. Dan kan het fijn zijn om met een buitenstaander in gesprek te gaan, die dingen net even vanuit een andere hoek kan bekijken.

Het is een luchtige manier om je frustraties en obstakels te bespreken met iemand die er zelf niet middenin zit. Jij hebt de touwtjes in handen en krijgt tijdens het gesprek de juiste handvatten om met je situatie aan de slag te kunnen.

Hoe werkt het onderonsje?

De onderonsjes zijn heel vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Je kunt simpelweg kiezen voor één onderonsje, om even een frisse blik op iets te krijgen. Maar je kunt ook kiezen voor maandelijkse gesprekken of een strippenkaart voor als je zo af en toe eens hulp wilt inschakelen. De focus ligt op jou en ervoor zorgen dat jij weer blij bent met jezelf.

Dit kan in een vorm die het beste bij jou past. Schrijf je liever dingen van je af of denk je niet dat je je problemen kunt uitspreken? Kies dan voor een geschreven versie.

Vivian is coach in Breda en je kunt terecht in haar praktijk. Maar als dat te ver weg is of je liever veilig achter een computer blijft zitten, maar toch visueel contact wilt, kun je kiezen voor een onderonsje door middel van een videogesprek.

Onderonsje met je partner

Het hoeft niet altijd één op één te zijn, je kunt bij Vivian ook terecht voor een sessie met je partner. We gaan allemaal door dips in onze relatie en soms heb je hulp nodig om weer dichter naar elkaar toe te groeien. Zo kun je tot nieuwe inzichten komen in jullie relatie en krijgen jullie handvatten om weer toe te werken naar het gelukkige koppel dat jullie eerder waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio