Onderzoek naar verdachte breedplaatvloeren in Eemsmond

Eemsmond – Naast de nieuwe school in Uithuizen zijn er ook andere gebouwen in Eemsmond waarin gebruik gemaakt is van zogenoemde breedplaatvloeren. Dat blijkt uit archiefonderzoek dat de gemeente Eemsmond op verzoek van de overheid heeft uitgevoerd.

HHC Warffum

Het onderzoek wijst uit dat er in het HHC in Warffum met breedplaatvloeren is gewerkt. Nader onderzoek laat echter zien dat er op dit moment geen sprake is van een (verhoogd) veiligheidsrisico en dus is er geen reden om maatregelen te treffen. Op dit moment wordt er landelijk gewerkt aan een verdere verfijning van de onderzoeksmethodiek. Dit betekent dat er voor het HHC mogelijk nog een vervolgonderzoek komt.

Woongebouwen

Daarnaast zijn er vier woongebouwen waarin breedplaatvloeren toegepast zijn. Naar aanleiding van de resultaten van het archiefonderzoek wordt in deze panden nader onderzoek gedaan om te bepalen of er inspectie ter plaatse nodig is.
De betrokkenen zijn over de resultaten tot nu toe geïnformeerd.

Achtergrond

Vorig jaar stortte er een parkeergarage in Eindhoven in. Dat was voor de overheid aanleiding om alle gemeenten te vragen onderzoek te doen naar objecten waar hetzelfde type vloer is gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img