4.7 C
De Bilt

Na BCC is nu ook Big Bazar failliet verklaard; 1.300 mensen verliezen baan

De rechtbank in Amsterdam heeft vanochtend dan toch het faillissement van Big Bazar uitgesproken. De winkelketen die voornamelijk koopjes aanbood, was al enkele maanden in overlevingsmodus bezig, maar moest nu eindelijk het stokje erbij neerleggen.

Baan kwijt en geen salaris meer

Ruim 1.300 medewerkers zijn in één keer hun baan kwijt. Ook krijgen zij – ondanks eerdere toezeggingen – over de maand september geen salaris meer uitgekeerd, weet RTL Nieuws te melden. De werknemers zijn dus echt de klos en moeten maar afwachten of de curator nog een doorstart van het bedrijf kan realiseren. Dat zal nooit meer met het aantal medewerkers en winkels van nu kunnen, is de verwachting. De kans dat Big Bazar helemaal ophoud te bestaan is ook nog aanwezig.

Onzekere periode medewerkers Big Bazar

Voor de 1.300 medewerkers van Big Bazar breekt er een uiterst onzekere periode aan dus. Omdat zij bij een eventuele doorstart ook nooit allemaal hun baan terug zullen krijgen, is de verwachting dat velen al ander werk zullen zoeken. Hoewel de winkelketen nog over genoeg geld beschikt om de salarissen over september uit te betalen, heet voormalig eigenaar en schuldeiser Mirage Retail Group van Michiel Witteveen, dat tegen weten te houden.

Het faillissement betekent voor verhuurder van panden echter wel goed nieuws, omdat zij nu huurders kunnen aantrekken die wel kunnen betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio