15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Op familievakantie naar Amerika? Bekijk dan ook zeker de nationale parken

In Amerika bevinden zich enkele van de oudste en beroemdste nationale parken ter wereld. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Rocky Mountains, de Grand Canyon, Yellowstone of Yosemite. Alleen deze vier parken maken een reis naar Amerika al absoluut de moeite waard voor alle natuurliefhebbers, maar eigenlijk is dit een reis voor iedereen, groot en klein. Dit artikel bespreekt alle praktische informatie voor een gezinsvakantie naar Amerika, van ESTA en paspoorten tot de soms verplichte reserveringen voor de nationale parken.

Voor vertrek naar Amerika: Toegangseisen

Wie naar Amerika wil reizen, moet er rekening mee houden dat een visum of ESTA verplicht is. Dit geldt voor alle reizigers, inclusief kinderen en baby’s. Het ESTA Amerika is een reistoestemming waarmee reizigers uit onder meer de landen van de Europese Unie zonder visum naar Amerika kunnen reizen. Een ESTA kan eenvoudig via een online formulier worden aangevraagd waarmee iedere reiziger enkele gegevens moet aanleveren. Kinderen kunnen gewoon worden toegevoegd aan het ESTA-formulier van de ouders. Hoewel het ESTA in de meeste gevallen binnen enkele dagen wordt goedgekeurd, is het raadzaam de aanvraag ruim van tevoren in te dienen, omdat er in uitzonderlijke gevallen vertragingen kunnen optreden.

Kinderen moeten dus ook een gewoon paspoort hebben om de Verenigde Staden binnen te komen. Momenteel moeten alle volwassen reizigers bij binnenkomst een bewijs van volledige coronavaccinatie kunnen tonen, maar de coronamaatregelen voor reizen naar Amerika kunnen snel veranderen.

In de Rocky Mountains voel je je midden in de wildernis

De Nationale Parken van de VS

De VS worden gekenmerkt door adembenemende en gevarieerde natuurlandschappen. Van tropische stranden in Florida, tot uitgestrekte graslanden en ijzige gletsjers, tot de woestijnen van het zuidwesten, het land biedt spectaculaire uitzichten voor alle natuurliefhebbers. Vele bekende natuurlandschappen worden als nationale parken beschermd en worden door de National Park Service onderhouden. Vanwege de enorme omvang van het land is de eerste stap bij het plannen van een reis het goed nadenken over welk deel van het land u wilt bezoeken. U kunt er ook op letten welke parken erg gezinsvriendelijk zijn. Veel van de bekende parken zijn uiterst geschikt voor een bezoek met kinderen en bieden vele kindvriendelijke wandelpaden, activiteiten en leermogelijkheden.

Yellowstone National Park is bijzonder kindvriendelijk

Voorbereidingen voor het bezoek

Welke parken u ook wilt bezoeken tijdens uw verblijf in de VS, een huurauto is bijna altijd noodzakelijk. Hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om de beroemdste plaatsen, zoals de Grand Canyon, per tourbus te bezoeken, biedt een eigen auto veel meer vrijheid, wat vooral met kinderen prettig is. De meeste nationale parken zijn ingericht voor individueel autoverkeer, maar dit kan soms verkeersproblemen veroorzaken. Reizigers in het hoogseizoen wordt aangeraden de actuele verkeerssituatie en eventuele mededelingen van de National Park Service in de gaten te houden. De verkeersproblemen en de milieuvervuiling als gevolg van het grote aantal bezoekers zijn de laatste jaren in sommige parken zo groot geworden dat vooraf reserveren voor het bezoek verplicht is.

Onvergetelijke ervaringen in de nationale parken van de VS

Na een goede voorbereiding staat niets een onvergetelijke ervaring in de nationale parken van de VS in de weg. Een huurauto en een goede reisplanning maken het mogelijk om een reis in de natuur te combineren met het nodige comfort. Zo kunt u met het hele gezin lange dagen in de frisse lucht doorbrengen, de landschappen bewonderen en veel leren. Ruim voor vertrek moeten de belangrijkste reisdocumenten, het visum, het ESTA Amerika en de paspoorten die nodig zijn om de VS binnen te komen, worden voorbereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio