13.1 C
De Bilt

Op Stap in de Streek: keuze uit 18 wandelroutes in de Krimpenerwaard

Wat is er leuker dan samen met je gezin, vrienden, kennissen en club- of klasgenoten wandelend de Krimpenerwaard te verkennen?! Met het evenement ‘Op Stap in de Streek’ laten StreekFonds Krimpenerwaard en Wandelsportvereniging Op Stap je tussen 15 mei en 19 juni tegen een kleine betaling genieten van mooie wandelroutes in de regio.

Op Stap in de Streek heeft veel te beiden

“Er wandelend op uit trekken biedt veel mensen plezier in deze verder vaak zo moeilijke en saaie coronatijd”, weet Angelique Pottuit, behalve voorzitter van Op Stap ook enthousiast betrokken bij StreekFonds Krimpenerwaard. “Wij spelen op die behoefte om wat leuks te doen in met de organisatie van ‘Op Stap in de Streek’. Het mooie van ons event is dat je tussen 15 mei en 19 juni zélf bepaalt wanneer je de wandelingen maakt. Dat kan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip.

Houd je aan de voorschriften

Het enige wat je in de gaten moet houden is dat je je aan de dan actuele corona-voorschriften houdt en deelnemen op eigen risico is. Je hebt de keuze uit negen routes van ongeveer 5 kilometer en negen routes van ongeveer 10 kilometer. De wandelingen zijn, compleet met startpunten en routebeschrijvingen, te vinden op de website www.streekfondskrimpenerwaard.nl/opstapindestreek Even uitprinten en klaar is Kees!”  

Deelnemerkaart kopen

Wie mee wil doen aan de wandelingen kan zijn of haar deelnamekaart ophalen bij één van de voorverkoopadressen in de startplaatsen Ouderkerk, Gouderak, Lekkerkerk, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Bergambacht en Stolwijk. Je krijgt dan gelijk een leuke rugzak met iets erin wat iedere wandelaar kan gebruiken!  “Je loopt minimaal vier routes naar keuze in de periode 15 mei-19 juni,” legt Angelique Pottuit uit. “Tijdens elke wandeltocht kom je onderweg een vlinder met een nummer tegen. Dat nummer noteer je op je deelnemerskaart. Na afloop van minimaal vier routes lever je je ingevulde kaart in bij jouw voorverkoopadres. Jij en je medewandelaars krijgen dan een leuke verrassing!” 

Kosten € 5,00

Meedoen aan ‘Op Stap in de Streek’ kost 5 euro per persoon. Donateurs van het StreekFonds en leden van Op Stap krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas de deelnamekaart. Wie voor 10 euro donateur van het StreekFonds wordt, wandelt gratis mee met het hele gezin!  

StreekFonds Krimpenerwaard

StreekFonds Krimpenerwaard, een uit vrijwilligers bestaande stichting die particuliere projecten ondersteunt die de Krimpenerwaard duurzaam ontwikkelen én aantrekkelijk houden voor bewoners, bedrijven en bezoekers. “We willen zoveel mogelijk inwoners en bedrijven donateur en/of sponsor maken van het StreekFonds”, vertelt Angelique Pottuit. ‘Want hoe breder gedragen, hoe meer mooie initiatieven we kunnen ondersteunen! Op Stap in de Streek’ is voor ons een leuke manier om het StreekFonds en de wandelsport extra onder de aandacht te brengen.

Optimisme over aantal deelnemers

We verwachten minimaal 500 deelnemers en dromen van nog flink wat meer, ha ha! Dat optimisme baseren we op de drang van mensen om er gezellig op uit te trekken én het feit dat we dit voorjaar geen Avond4Daagse organiseren vanwege de corona-problematiek. ‘Op Stap in de Streek’ biedt daarvoor een goed en veilig alternatief. Dus ik zeg: haal snel die deelnemerskaart, print de routes van je keuze uit en geniet van al het moois wat onze regio je te bieden heeft!”

Voorverkoopadressen

Voorverkoopadressen: Plus Bergambacht, Hoofdstraat 110, Bergambacht – COOP Gouderak, Kranepoort 14, Gouderak – Arjan van der Eijk De Echte Bakker, Grote Haven 48 Haastrecht-  Luux, De Markt 207, Krimpen aan de Lek – Boudesteijn Schoenen, Raadhuisplein 63b, Krimpen aan den IJssel – Huisraadplein, Raadhuisplein 49, Lekkerkerk – Lunchroom De Heerlijkheid, De Wetering 1, Ouderkerk aan den IJssel  – Albert Heijn Schoonhoven, Cellebroederstraat 1, Schoonhoven – COOP Stolwijk, Goudseweg 22, Stolwijk.

Bron: Jan Timmer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio