14.9 C
De Bilt

Op vakantie naar het buitenland? Dit moet je weten

De afgelopen maanden heeft reizen weer een enorme vaart genomen. Voor lange tijd waren veel grenzen gesloten en moesten we het doen met een vakantie in eigen land. Op vakantie in eigen land heeft natuurlijk ook voordelen, maar na een natte zomer zijn ben je misschien toe aan een warme en zonnige bestemming. Daarom kiezen veel mensen voor een last minute vlucht naar het buitenland. Helaas is een vlucht naar het buitenland nog niet helemaal zonder kanttekeningen en zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hier zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Corona situatie

Allereerst speelt de corona situatie een belangrijke rol bij het boeken van een vakantie naar het buitenland. Hoewel het lange tijd goed ging en veel grenzen weer open gingen voor toeristen, lopen de besmettingen inmiddels weer hoog op. Nederland kleurt steeds roder op de corona kaart en dat heeft gevolgen voor jouw vakantie in het buitenland. Daarnaast zijn nog niet alle grenzen open en gaan sommige grenzen juist weer dicht. All inclusive vakanties boeken begint dus bij het vinden van een veilige vakantiebestemming.

Quarantaine plicht

Sommige landen hanteren nog steeds een quarantaine plicht. Bekijk vooraf dus goed welke regels er gelden voor jouw favoriete vakantiebestemming. Heb je langer de tijd om te reizen? Dan kun je de quarantaine plicht soms omzeilen door via een ander land te reizen. Je doet er goed aan om de reis goed voor te bereiden, zodat je niet onverwachts in een quarantaine hotel komt te zitten. Zo’n verplichte quarantaine kan soms namelijk oplopen tot twee weken. Dan blijft er weinig tijd over voor de daadwerkelijke vakantie.

Verkeersregels

Daarnaast is het belangrijk om je vooraf goed te verdiepen in de verkeersregels van jouw bestemming. Veel mensen vergeten dit, maar zelfs in Europese landen gelden soms andere verkeersregels dan je in Nederland gewend bent. Simpele voorrangsregels die in Nederland zo normaal zijn, kunnen in het land van bestemming anders zijn. Ook de verkeersborden zien er vaak anders uit, waardoor je ze misschien niet altijd begrijpt. Heb je thuis alvast een auto geboekt om op vakantie rond te reizen? Check dan vooraf het kenteken op kentekencheck.nu, zodat je daar niet voor verrassingen komt te staan.

Vaccinatie nodig op vakantie?

Voor sommige bestemmingen is het verplicht om je te laten vaccineren. Hierbij gaat het niet om een corona vaccinatie, maar om vaccinaties tegen allerlei infectieziekten, zoals hepatitis A of gele koorts. Bestemmingen waarbij een vaccinatie nodig is, zijn bijvoorbeeld Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, landen rond de Middellandse Zee en Oost-Europa. Bekijk vooraf dus goed welke vaccinaties voor jou relevant zijn en neem je vaccinatieboekje mee op reis.

Visum nodig?

Tot slot is het belangrijk om na te gaan of je een visum nodig hebt voor jouw vakantiebestemming. In Europa is reizen vanzelfsprekend, je hebt bijvoorbeeld geen paspoort nodig om de grens over te steken, maar buiten Europa gelden er andere regels. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een visum aan te schaffen. Bekijk vooraf dus goed of dit ook geldt voor jouw vakantiebestemming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio