6.4 C
De Bilt

Operation Aorta… Bijna 200.000 gamers leren al over de kracht van bloed

Met Operation Aorta wil Sanquin via Minecraft antwoord geven op belangrijke vragen. Waarom is het bijvoorbeeld zo belangrijk dat je hart klopt? Hoe bestrijdt je lichaam nou indringers en geneest het wonden? En hoe komen je spieren aan de voedingsstoffen om te groeien? Bloed speelt een belangrijke rol in het antwoord op al deze vragen. Sanquin wil een breed publiek, van jong tot oud, kennis laten maken met de werking van bloed en met de mogelijkheid om bloed te doneren om anderen te helpen. Daarom ontwikkelden zij samen met gaming agency The Invaders een unieke Minecraft game: Operation Aorta.

Operation Aorta geeft je op een spannende manier inzicht in het belangrijke werk dat  bloed in je lichaam doet, zoals het transporteren van zuurstof en voedingsstoffen en het bestrijden van indringers. Gamers die alle opdrachten weten te voltooien, verdienen een speciale skin die ze kunnen gebruiken bij hun verdere Minecraft avonturen.

Nu ook op Minecraft Marketplace te vinden

De wereld was eerder al te downloaden via operationaorta.nl en via Minecrafts educatieplatform Minecraft Education, maar is sinds afgelopen week ook te vinden in de wereldwijde Minecraft Marketplace. Daar werd hij in de eerste week na lancering bijna 200.000 keer gedownload. “Ongekend veel”, aldus Ruben Houkes van The Invaders.

Ivo van Schaik, CEO van Sanquin, legt uit waarom Sanquin de game heeft gelanceerd: “Wij vinden het belangrijk om mensen te vertellen over het belang van bloed en een veilige bloedvoorziening. Dat kan natuurlijk ook via een game als deze, die leerzaam is maar vooral ook erg leuk! De speciale skin die spelers kunnen verdienen, geeft nog een extra uitdaging aan de game. Geweldig om te zien dat zoveel mensen wereldwijd de game waarderen.”

Operation Aorta in Minecraft
Operation Aorta in Minecraft – Beeld: Sanquin

Gaming met een boodschap

Uiteraard mogen veel jongeren nog geen donor worden, maar door het spelen van de game leren spelers veel over de functies van bloed en over hoe belangrijk het is om bloed te doneren. “Niet alleen bij Sanquin vinden we bloed oneindig interessant”, zegt Van Schaik. “We merken dat zowel jongeren als volwassenen dat ook vinden en willen weten wat bloed ons allemaal kan vertellen.”

Het is niet de eerste keer dat Sanquin en The Invaders samenwerken om via gaming een jongere doelgroep te bereiken. In 2018 lanceerden de partijen samen de succesvolle My First Blood-campagne, waarbij League of Legends spelers een in-game skin kregen door zich aan te melden als donor bij Sanquin.

Duik zelf in Operation Aorta

Wereldwijd heeft Minecraft meer dan 175 miljoen maandelijkse spelers. Ook in Nederland is de game onveranderd populair. Operation Aorta wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden. “Bloedbanken overal ter wereld kunnen deze game gebruiken om jongeren kennis te laten maken met de kracht van bloed. We zijn enorm trots op deze release”, aldus Van Schaik. 

Operation Aorta is eenvoudig zelf te proberen. Open hiervoor de Marketplace op je Minecraft-apparaat en zoek naar ‘Operation Aorta’ om de wereld te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio