27.9 C
De Bilt

oplossingen en mogelijkheden openbaar vervoer verzameld in Reiswijzer

Moerdijk – Welke bussen vertrekken er vanuit mijn woonplaats? Welke bushaltes zijn er? Wat is het telefoonnummer van de deeltaxi?  Waar kan ik een OV-chipkaart aanvragen? De Reiswijzer geeft antwoord op deze vragen. Net als vorig jaar voor de woonplaatsen Fijnaart, Standdaarbuiten en Klundert, ontwikkelen we dit jaar ook een Reiswijzer voor alle andere woonplaatsen in de gemeente Moerdijk. Willemstad, Helwijk, Heijningen en Noordhoek ontvangen hun Reiswijzer voor de zomervakantie. Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Langeweg en Zevenbergen ontvangen hun Reiswijzer na de zomervakantie.

In de Reiswijzer staat een overzicht van het bestaande vervoersaanbod in het openbaar vervoer van en naar de verschillende woonplaatsen in onze gemeente. Hiermee hopen we meer bekendheid te geven aan de verschillende mobiliteitsoplossingen die er in de gemeente zijn.

 

Wethouder Zwiers: ‘Gemeente Moerdijk is qua oppervlakte een grote gemeente. Wij vinden het belangrijk dat de bereikbaarheid goed is. Inwoners hechten veel waarde aan openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat er wisselend gebruikt van wordt gemaakt. Daarnaast verschilt de aanwezigheid van openbaar vervoer per woonplaats. Openbaar vervoer kan alleen blijven bestaan wanneer er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Met deze handige Reiswijzer van alle mobiliteitsoplossingen, kunt u zien hoe u vanuit uw woonplaats kunt reizen.’

Unieke Reiswijzer

Per woonplaats wordt een unieke Reiswijzer gemaakt met de voor de betreffende woonplaats geldende tijden en dienstregelingen. De wijzers worden gefaseerd verspreid aan alle inwoners van 65 jaar en ouder. In 2017 is de Reiswijzer verspreid in Fijnaart, Standdaarbuiten en Klundert. Voor de zomer valt de Reiswijzer in de woonplaatsen Willemstad, Helwijk, Heijningen en Noordhoek op de mat. Na de zomer ontvangen de woonplaatsen Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Langeweg en Zevenbergen hun Reiswijzer. Mochten inwoners het boekje niet hebben ontvangen of niet in de groep vallen die hem thuisgestuurd heeft gekregen? Dan kan deze worden aangevraagd bij de gemeente via 14 0168 of via info@moerdijk.nl. Ook is de Reiswijzer te vinden bij de bibliotheken, het gemeentehuis en het Huis van de Wijk van uw woonplaats. Voor een digitale versie kunt u terecht op www.moerdijk.nl.


Opstapdagen

Naast de Reiswijzer per woonplaats kunnen belangstellenden ook meer informatie krijgen tijdens een Opstapdag die in meerdere woonplaatsen georganiseerd wordt. Tijdens een opstapdag wordt er meer informatie gegeven over het gebruik van het boekje, kunnen belangstellenden een OV chipkaart aanvragen of onder begeleiding een rit maken met het openbaar vervoer.

 

De eerstvolgende Opstapdag is:
– 31 mei voor inwoners uit Willemstad en Helwijk bij Gebouw Irene in Willemstad (voor
inwoners die niet op eigen gelegenheid naar Willemstad kunnen komen, wordt indien
gewenst vervoer geregeld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio