17.5 C
De Bilt

Oproep gemeenten: ga er niet op uit dit weekend!

Nederland – Het is inmiddels de (tijdelijke) nieuwe realiteit geworden, dat wij ons aan moeten passen om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk in te dammen en tot stilstand te krijgen. Onze redactie ontving van heel veel gemeenten de oproep aan hun eigen inwoners er dit mooie lenteweekend niet op uit te gaan. Daar hebben diverse gemeenten dan ook voorzorgsmaatregelen voor genomen.

Oproep en voorzorgsmaatregelen

Veel gemeenten die normaal druk bezochte natuurgebieden hebben, hebben parkeerplaatsen bij bossen, stranden, meren, heide of andere natuurgebieden afgesloten. Maar ook toegang tot jachthavens en dergelijke zijn gesloten. Landelijk zijn alle openbare, sanitaire voorzieningen ontoegankelijk. Soms zijn ook toegangswegen naar bepaalde gebieden in zijn geheel afgesloten. Veel campings zijn ook gesloten, of alleen toegankelijk voor vaste bewoners. Allemaal voorzorgsmaatregelen om de – begrijpbare – drang naar buiten dit weekend en daarna tegen te gaan. Daarom wordt in iedere oproep ook gevraagd vooral thuis te blijven.

Handhaving

Naast alle lokale en regionale maatregelen, zijn er natuurlijk ook de landelijk maatregelen. De oproep van gemeenten wordt dan ook door de landelijke overheid ondersteunt. Daarnaast zal handhaving door BOA’s en politie strikt worden gehanteerd en boetes worden uitgedeeld. Die boetes zijn zeker niet mals, omdat de ziekteverschijnselen van het COVID-19 virus dat voor veel mensen ook niet zijn.

Thuis genieten

Hoewel iedereen begrijpt dat het moeilijk is op bij mooi weer thuis te blijven, wordt er toch sterk op aangedrongen. “Probeer vooral thuis iets te doen om met elkaar te genieten”, is een veel gehoorde oproep. Voor mensen met een tuin of een mooi balkon zal dat vast iets makkelijker zijn, dan voor hen die zoiets missen. Toch willen alle gemeenten het belang hiervan benadrukken.

Kijk op de website van u gemeente

Wij adviseren u vooral ook te kijken op de website van uw eigen gemeente, om alle informatie te krijgen over de ingestelde beperkingen in uw omgeving!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio