13.3 C
De Bilt

Opsporing Verzocht: dood Hogema-Diepenbrock

Binnenland – In de eerste uitzending van het nieuwe jaar acht nieuwe onderwerpen en de zaak van de dood van Emerentia Hogema-Diepenbrock (69). Deze coldcase staat beschreven in de coldcasekalender van dit nieuwe jaar.

Het Coldcase Team is op zoek naar de laatste puzzelstukjes zodat de nabestaanden van mevrouw Hogema-Diepenbrock duidelijkheid krijgen over wat er is gebeurd. Bij het onderzoek in deze coldcase uit 1992 kwamen enkele merkwaardige feiten aan het licht.

Op 29 september, dus een dag voordat het slachtoffer door een vriendin thuis werd gevonden, bracht een onbekend persoon haar een boek met de titel ‘De verrader’. Mevrouw Hogema-Diepenbrock, die lid was van diverse clubjes, vond dit erg vreemd en wist niet wat ze ermee aan moest. De onbekende persoon heeft ook nog gebruik gemaakt van het toilet. Opmerkelijk is dat het boek later niet meer in de woning werd aangetroffen.

Nieuwe zaken

Andere zaken in de uitzending

  • Amsterdam: dood Hendrika Holshuijsen
  • Almere: vermissing van Michael Klijn
  • Vianen: zedendelict
  • Rotterdam: dubbele liquidatie
  • Purmerend: steekincident
  • Den Haag: straatroof
  • Rotterdam: schietincident in club
  • Leeuwarden: brandstichting bij een supermarkt

Online tippen?

Opsporing Verzocht is elke dinsdag van 20:30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag  rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2. Online tippen kan op twee manieren via politie.nl/opsporing-verzocht en via opsporingverzocht.avrotros.nl . In beide gevallen komt de tipgever meteen uit bij het online tipformulier van de politie, en komen de tips direct in de mailbox van het onderzoeksteam terecht.

Coldcasekalender

De politie heeft voor het tweede jaar een coldcasekalender ontwikkeld. Daarin wordt elke week een cold case belicht. Meer informatie over de aanpak van cold cases en de kalender.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio