1.7 C
De Bilt

Oss geeft startsein Open Kerkendag rond Pinksteren

Oss – Met de thematiek van Pinksteren in het achterhoofd, heeft de Gemeente Oss Tweede Pinksterdag uitgekozen als een bijzondere dag om met inwoners en bezoekers van de Gemeente Oss de schoonheid van het religieus erfgoed met elkaar te delen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het in Brabant en Zeeland Open Kerkendag.

Open Kerkendag Brabant en Zeeland

Dit houdt in dat er uiteenlopende activiteiten zijn in en rondom een aantal kerken, kloosters en kapellen zoals. prachtige exposities rondom het thema en en via wandel- en fietsroutes of onder begeleiding van een stadsgids genieten van het religieus erfgoed wat de Gemeente Oss te bieden heeft.

Schoonheid gebouwen tijdens Open Kerkendag

Het doel hiervan is om de schoonheid van de vaak eeuwenoude gebouwen te delen en het bijzondere verhaal van de kerken in onze regio te vertellen.ook om deze te waarborgen voor onze volgende generaties. Tijdens Open Kerken dag kunnen bezoekers van alle leeftijden de kerkgebouwen aanschouwen, zich laten inspireren door prachtige exposities rondom het thema en via wandel- en fietsroutes of onder begeleiding van een stadsgids genieten van het religieus erfgoed wat de Gemeente Oss te bieden heeft.

Oss besteed extra aandacht

Dit jaar heeft de Gemeente Oss in samenwerking met VVV Noordoost-Brabant extra aandacht voor dit evenement. Het religieus erfgoed is één van de pijlers van het rijke Osse erfgoed waaraan Oss de nominatie als Erfgoedgemeente van 2019 heeft verdiend.. Oss met zijn 31 kerken is door het Ministerie als pilotgemeente aangewezen om te komen met een kerkenvisie waarin de vraag naar het toekomstperspectief van kerken centraal staat. dat in het DNA van de Gemeente Oss zit. Daar mogen wij allen nu en in de toekomst trots op zijn.

Vanaf 11 uur

Wethouder Johan van der Schoot en VVV NOB directeur Rein de Laat gaven vrijdag 6 juni om 14.30 uur samen met Pastoor Ouwens in de Maria Magdalena kerk in Geffen het startsein voor deze inspirerende dag die maandag 10 juni om 11 uur aanvangt en duurt tot 17.00 uur. Bekijk het gehele programma online op www.openkerkendagoss.nl of loop even binnen bij de VVV Oss aan de Spoorlaan 24.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio