22.7 C
De Bilt

OVpay: reizen met je pinpas in het OV vanaf 31 januari mogelijk

Vanaf 31 januari kun je op veel plaatsen met je pinpas het openbaar vervoer gebruiken en is het niet meer noodzakelijk om een OV-chipkaart te hebben. OVpay heet dat en is vooral handig als af en toe eens gebruik maakt van het openbaar vervoer. Je kunt hiervoor gebruik maken van je pinpas, creditcard of mobiel. Zorg wel dat je contactloos betalen aan hebt staan.

OVpay geen vervanging van de OV-chipkaart

De OV-chipkaart blijft gewoon bestaan, net als de mogelijkheid gewoon een kaartje te kopen. Als je met je pinpas betaalt betaal je wel de gewone ritprijs. De prijs is altijd op basis van tweede klas en zonder korting.

Hoe werkt het?

Als je contactloos betalen aan hebt staan, kun je dus met je pinpas, creditcard of mobiel inchecken op de plek waar je reis begint. Check met dezelfde pas of je mobiel weer uit en het bedrag wordt de volgende dag van je rekening geschreven.

Maar hoe gaat dat met controles?

Bij een controle leg je de betaalpas, creditcard of mobiel tegen het controleapparaat. De controleur ziet alleen of je bent in- of uitgecheckt en recente check-ins of check-uits. Er worden geen verdere gegevens van je betaalpas, creditcard of mobiel getoond. Je hoeft je pas of mobiel nooit weg te geven aan een controleur, maar je moet natuurlijk wel meewerken aan de controle.

Waar kun je deze nieuwe methode gebruiken?

Vanaf 31 januari kan je OVpay in het grootste deel van Nederland gebruiken, maar check voor vertrek wel even op de website van OVpay waar je al gebruik kunt maken van deze dienst. Wil je weten welke vervoersmaatschappijen zich al hebben aangesloten bij deze dienst? Kijk dan op https://ovpay.nl/nl/over-ovpay/vervoerders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio