32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Palmboom ‘ontvoerd’ op scootmobiel

Best – Ja hoor, het staat er echt. De politie van Best-Oirschot had gisteravond voor de verandering eens een bijzonder zaak. Een palmboom die op een scootmobiel voorbij kwam op de Oude Rijksweg in Best. Niet het meest dagelijkse gezicht, zeker niet om 21.20 uur in de avond. Overigens zat de palmboom alleen achter het stuur, want de oorspronkelijke bestuurder liep ernaast.

Palmboom ‘ontvoerd’ bij Hornbach

De agenten die het tafereel gade sloegen waren niet van gisteren en bedachten dat de nabij gelegen Hornbach deze tropische bomen verkoopt. Omdat die winkel al om 21.00 uur dicht was en het ook niet om een klein kamerplantje ging, werd de 52-jarige Eindhovenaar gevraagd zijn scootmobiel met palmboom aan de kant te zetten.

Bomendief het haasje

Al snel kwamen de agenten erachter dat de boom niet door aankoop was verkregen, want de bestuurder had geen bon en het prijskaartje van slechts € 345,00 zat er nog aan vast. Hierop is de verdachte aangehouden en ingesloten. Volgens de politie moet de man voorlopig een tropisch uitzicht missen, zo laten ze op hun Facebook-pagina weten.

Of de boom inmiddels nazorg heeft ontvangen of bij de rechtmatige eigenaar is teruggekeerd is verder onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio