11.8 C
De Bilt

Paul van Vliet (87) na kort ziekbed overleden

Den Haag – Gisteravond is na een kort ziekbed cabaretier en ambassadeur van Unicef, Paul van Vliet in zijn woonplaats Den Haag op 87-jarige leeftijd overleden. Dit werd vandaag door zijn familie bekend gemaakt. Paul van Vliet stond bekend om zijn zachtaardige karakter en vaak milde humor, maar met een scherp oog voor de details.

Paul van Vliet al vroeg in het cabaret

Zijn carrière in het cabaret begon hij bij het Leidsch Studenten Cabaret in de jaren 50 en 60. Met cabertgroep Pepijn trad hij op tot 1971. In die jaren begon hij ook aan zijn grote one-man shows en verwierf grote bekendheid. Hij wist meerdere beroemde typetjes neer te zetten, waaronder majoor Kees.

Zijn nalatenschap zit hem niet alleen in de teksten die hij schreef, de liedjes die hij zong en de voorstellingen die hij speelde. Met zijn Theater Pepijn wist hij ook vele cabarettalenten hun eerste stappen te laten zetten, zoals Jochem Myjer, Theo Maassen, Youp van ‘t Hek en Herman Finkers.

Unicef

In 1992 werd Paul van Vliet Audrey Hepburn geïnstalleerd als eerste Nederlandse ambassadeur van Unicef. Het bleek een functie die hem op het lijf geschreven was en die hij met enorm veel passie en inzet vervulde. Nog ieder jaar reikt Unicef de Paul van Vliet Award uit.

Laatste jaren

In 2018 liet Van Vliet weten geen grote voorstellingen meer te spelen. Vorig jaar gaf hij in Theater Diligentia nog wel een benefietvoorstelling voor Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio