19 C
De Bilt

PCDS reikt Herinneringsmedaille Internationale Missies uit in Utrecht

Militairen die deelnamen aan missies in Afrika, Azië, Midden-Oosten en Litouwen ontvangen op donderdag 27 oktober hun Herinneringsmedaille Internationale Missies (HIM). De Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten  viceadmiraal Boudewijn Boots reikt de medailles uit aan bijna 450 militairen in de Jaarbeurs te Utrecht.

Waardering en erkenning met Herinneringsmedaille

De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. Met deze medaille en de ceremonie spreekt Defensie haar waardering uit voor de inzet van militairen, die vaak onder moeilijke omstandigheden opereren.

De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek. Niet alleen de militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, maar ook hun thuisfront. Als dank voor steun tijdens de uitzending ontvangt de relatie van de militair een draagspeld in de vorm van een anjer. Voor de kinderen is er de speciale kindermedaille.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio