4.8 C
De Bilt

Populariteit van vapers in Nederland neemt toe

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut bleek dat steeds meer jongeren in Nederland gebruik maken van een vaper dan dat ze sigaretten roken. Niet alleen jongeren, maar ook steeds meer ouderen stappen over op een vaper. Dit komt onder andere doordat het gebruik van een vaper meer voordelen met zich meeneemt ten overstaande van sigaretten.

Zo is het gebruik van een vaper gezonder dan het roken van sigaretten. Veel mensen kiezen om door middel van een vaper van hun sigarettenverslaving af te komen. Daarbij is een vaper ook nog eens een stuk beter voor het milieu en de natuur dan sigaretten. Hieronder lees je de verschillende redenen waarom steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een vaper.

Vapen is gezonder dan het roken van sigaretten

Veel mensen weten niet dat vapen een stuk gezonder is dan het roken van sigaretten. Bij het roken van sigaretten adem je een hoop schadelijke stoffen in. Denk bijvoorbeeld aan benzeen, teer en koolmonoxide. Deze stoffen zijn slecht voor het lichaam, en kunnen zelfs ziektes als kanker veroorzaken.

Helaas kun je zelf niet bepalen welke stoffen je graag in een sigaret wilt hebben. Dit doet de fabrikant van de sigaretten. Gelukkig heb je ook de keuze om een vaper te kopen. Dit is een gezondere keuze dan het kopen van een pakje sigaretten.

Bij een vaper kun je namelijk zelf bepalen wat je rookt. De bekendste vorm van vaping is met een speciale vloeistof. Deze vloeistof wordt verdampt, waarna je de vloeistof in kunt ademen. Het inademen van deze damp is gezonder dan het inademen van tabaksrook. Een ander voordeel is dat deze vloeistof in verschillende smaken wordt uitgegeven, en je ook zelf kunt bepalen hoeveel nicotine je binnen wilt krijgen.

Met een vaper is het makkelijker om te stoppen met roken

Omdat je zelf kunt kiezen hoeveel nicotine je wilt binnenkrijgen, kun je met een vaper een stuk makkelijker stoppen met roken. Nicotine zorgt ervoor dat sigaretten verslavend zijn. Wanneer je deze stof eenmaal in je lichaam hebt gekregen, is het lastig om nog van de verslaving af te komen.

Van een rookverslaving afkomen wordt een stuk makkelijker wanneer je dat stap-voor-stap aanpakt. Zo kun je bijvoorbeeld van een vloeistof gebruik maken die net iets minder nicotine dan een sigaret bevat, om de volgende keer wéér wat minder nicotine te nemen. Uiteindelijk kun je gebruik maken van een vloeistof waar geen nicotine in zit, en ben je eenvoudig afgekomen van je nicotineverslaving.

Sommige vaporizers bieden de mogelijkheid om kruiden te verdampen. Deze kruiden worden op aan dermate hoge temperatuur blootgesteld zodat ze worden omgezet naar een damp. Deze damp kun je vervolgens inademen.

Bepaalde kruiden hebben extra gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam. Zo kunnen sommige kruiden bijvoorbeeld zorgen voor een betere nachtrust, meer focus of minder stress. Je kunt het beste onderzoek doen naar de verschillende kruiden die op de markt zijn om achter de gezondheidsvoordelen te komen.

Wanneer je graag kruiden wilt vapen, is het belangrijk om de juiste vaper aan te schaffen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen om de Mighty vaporizer te kopen. Deze vaper heeft verschillende functies, en is ook geschikt voor het verdampen van kruiden.

Sigaretten zijn slechter voor het milieu van vaporizers

Mensen die sigaretten roken gooien de filter vaak in de natuur. Waar ter wereld je ook loopt, je ziet altijd wel ergens sigarettenfilters op de grond liggen. Dat is ontzettend slecht voor het milieu. In sigarettenfilters zitten namelijk veel schadelijke stoffen. Wanneer zo’n filter op de grond komt te liggen, kunnen deze stoffen na een flinke regenbui in het grondwater terecht komen. Dit kan de kwaliteit van het grondwater flink doen laten afnemen.

De giftige stoffen in het grondwater kunnen ervoor zorgen dat zowel dieren als planten de giftige stoffen binnen krijgen. Je kunt jezelf waarschijnlijk wel voorstellen dat dit niet gezond is. Daarbij kunnen de sigarettenfilters door dieren of kleuters aangezien worden als voedsel. Deze filters zitten niet alleen boordevol giftige stoffen, maar zijn ook nog eens van plastic gemaakt. Zodra het plastic in de maag van een dier of kleuter terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Bij het gebruik van een vaper worden bijna geen afvalstoffen geproduceerd. Daarom ontstaat er geen extra afval die vervolgens in de natuur terecht kan komen. Het gebruik van een vaper is hiermee een stuk beter voor milieu en natuur.

Na het lezen van deze voordelen vind je het waarschijnlijk niet gek dat de populariteit van vapers in Nederland flink is toegenomen. Steeds meer mensen kiezen voor een vaper, en dat zou jij ook kunnen doen!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio