15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Premies autoverzekeringen in provincie Zuid-Holland het hoogst

Inwoners van de provincie Zuid-Holland betalen gemiddeld de hoogste premies voor hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de website voor verzekeringen vergelijken , Geld.nl. De gemiddelde premie voor een autoverzekering in Zuid-Holland was 93,96 euro per maand in 2020. Dat is 8 procent meer dan het landelijk gemiddelde van 86,97 euro per maand.

Premie autoverzekeringen in 2020

Waarom zijn premies voor autoverzekering in Zuid-Holland zo hoog?

De premies voor autoverzekeringen in Zuid-Holland zijn voornamelijk hoog, omdat hier de steden Rotterdam en Den Haag liggen. In die steden vinden relatief veel schades en criminaliteit rondom auto’s plaats. Denk bijvoorbeeld aan autodiefstal. Dat duwt de gemiddelde premie voor een autoverzekering in Zuid-Holland omhoog.

Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie hoe groot de kans op schade is in de regio waar je woont. In grote steden en drukbevolkte gebieden is de kans op een ongeluk groter dan op het platteland. Daarnaast vindt in grote steden ook vaak meer criminaliteit plaats, zoals diefstal en vandalisme aan auto’s.

Toch een lagere premie autoverzekering in Zuid-Holland?

“Wie toch een goedkopere autoverzekering wil, kan natuurlijk verhuizen naar een andere provincie, maar dat gaat misschien wat ver”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Je kunt ook veel besparen zonder weg te gaan uit Zuid-Holland. De premieverschillen tussen de autoverzekeraars zijn namelijk groot. Het verschil tussen de laagste en de hoogste premie is al snel een paar honderd euro per jaar. Regelmatig je autoverzekering vergelijken  om te controleren of jouw autoverzekeraar nog wel de laagste premie heeft of dat je misschien beter kun overstappen, kan je een dus een hoop geld besparen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio