14.7 C
De Bilt

Prinses Margriet bij 150-jarig jubileum Holland America Line

Binnenland – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is dinsdagmiddag 18 april aanwezig bij de viering van het 150-jarige jubileum van de Holland America Line (HAL) in Hotel New York in Rotterdam. Deze locatie is het voormalige hoofdkantoor van de cruisemaatschappij.

Holland America Line begon in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM), een lijn voor vracht en passagiers. Het werd bekend als Holland America Line vanwege het hoofdkantoor in Rotterdam en de uitvoerende dienst aan Amerika. Tijdens de jubileumviering verzorgt Prinses Margriet samen met de president van HAL de ‘blessing of the bell’, het zegenen van de scheepsbel.

Dit is een traditie waarmee normaal gesproken een nieuw schip in de vloot wordt verwelkomd. Ditmaal wordt de scheepsbel overhandigd aan de eigenaren van Hotel New York, als herinnering aan het 150-jarig bestaan en de ontstaansgeschiedenis van HAL. Tijdens de viering wordt verder stilgestaan bij verleden, heden en toekomst van Holland America Line. Zo geven nazaten van een van de oprichters het eerste aandeel van NASM uit 1873 in bewaring aan het Stadsarchief Rotterdam. Daarnaast wordt een gouden postzegel gepresenteerd als aandenken aan het jubileum.

Prinses Margriet

Prinses Margriet heeft verschillende schepen van de HAL-vloot gedoopt, zoals Nieuw Amsterdam III (1983), Rotterdam VI (1997), Oosterdam (2003) en Rotterdam VII (2022).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio