1.6 C
De Bilt

Provincies: bouw onderzeeërs in Nederland

Op korte termijn zal een voorlopig gunningsbesluit worden genomen over de bouw van vier nieuwe onderzeeboten. In een brief aan de informateur onderschrijven vier Provincies het belang om de opdracht aan een Nederlands bedrijf te gunnen. Provincies Noord-Holland, Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland schreven al eerder dat deze order van groot belang is voor de strategische autonomie van Nederland.

Eigen onderzeeboten bouwen voor strategische autonomie Nederland

De Provincies hebben voor deze brief opnieuw de handen ineengeslagen, zoals eerder op 26 mei 2021 voor een brief aan de formateur van het vorige Kabinet. In deze nieuwe brief wordt nogmaals aandacht gevraagd voor de impact van deze order voor vier onderzeeboten op de regionale economie.

Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman

“Nederland kent een rijk verleden op het gebied van de maritieme maak- en kennisindustrie. Dat moeten we koesteren en voortzetten richting de toekomst. Daarvoor zijn dit soort orders van groot belang. Het schrijven van deze gezamenlijke brief toont dat we deze order zien als iets wat over de provincies heen gaat. Hier ligt een kans voor ons allen om de maritieme maakindustrie maximaal te versterken. Voor onze regionale economie, innovatie en kennis, maar zeker ook voor de veiligheid van Nederland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio