16.6 C
De Bilt

Rechtstreeks naar Londen vanaf 26 oktober

Treinreizigers reizen vanaf 26 oktober 2020 rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar Londen, dat maken NS en Eurostar vandaag bekend. Een overstap in Brussel is dan niet meer nodig. Tickets voor de rechtstreekse trein van Nederland naar Londen zijn vanaf 1 september te koop via NS International

Rechtstreeks

Roger van Boxtel, president-directeur van NS: “De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.”

Tickets en reistijd
Tickets voor de rechtstreekse trein zijn te koop vanaf 1 september vanaf 46 euro voor een enkele rit. De reistijd bedraagt iets meer dan vier uur (4 uur en 9 minuten) van Amsterdam en drie en een half uur (3 uur en 29 minuten) van Rotterdam naar Londen. Boeken kan vanaf zes maanden voor aanvang van de reis, waardoor reizigers bijvoorbeeld al vooruit kunnen plannen voor reizen in de kerstperiode. Vroege boekers hebben de meeste kans op scherp geprijsde tickets.

Extra flexibiliteit
Vanwege de onzekere situatie als gevolg van het coronavirus en na de recent ingevoerde quarantainemaatregelen, geven we reizigers extra flexibiliteit. Bovenop de gebruikelijke voorwaarden, geldt dat alle tickets tot 14 dagen voor vertrek kosteloos kunnen worden gewijzigd. Deze flexibiliteit, die van toepassing is op alle boekingen van 1 juli tot 31 december 2020, is geldig voor alle reisdata die beschikbaar zijn op het moment van aankoop.

Prettige en verantwoorde reis
NS en Eurostar hebben extra hygiënemaatregelen genomen voor een prettige en verantwoorde reis. Treinen worden voor elke reis grondig gereinigd en tijdens de reis worden voorwerpen die vaak worden aangeraakt extra schoongemaakt en ontsmet. Tijdens de reis moeten reizigers een mondkapje dragen.

In de periode vanaf 26 oktober zullen de volgende treinen tussen Amsterdam en Londen gaan rijden, van maandag tot en met vrijdag:

   

9119

9157

Amsterdam Centraal

V

07:47

16:47

Rotterdam Centraal

A

08:25

17:25

 

V

08:28

17:28

Brussel-Zuid

A

09:38

18:38

 

V

10:05

19:05

Londen

A

 10:57*

19:57*

*lokale aankomsttijd / 1 uur vroeger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio