14.9 C
De Bilt

Als je LHBT+ bent is het vergeleken met hetero’s een stuk complexer om invulling te geven aan ouderschap en je kinderwens. Veel regenboog wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een andere ouder om een gezin mee te vormen? Op 29 oktober kan dit op een speciale speeddate voor wensouders die co-ouderschap overwegen.

Wensouders voor co-ouderschap

Tijdens deze speeddate kunnen wensouders die co-ouderschap overwegen en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht wonen, elkaar ontmoeten en leren kennen in korte gesprekken. Niet alleen als je LHBT+ bent, kun je je voor de speeddate aanmelden. Zo kunnen bijvoorbeeld ook single-heterovrouwen er bijvoorbeeld een homostel ontmoeten om samen een gezin te overwegen.   

De speeddate is een eerste verkenning. We adviseren iedereen met klem om na de ‘speed’ gesprekken vervolgens héél ‘slow’ en zorgvuldig verder te gaan.

Meer dan Gewenst (de Nederlandse stichting voor regenboog ouderschap) organiseert regelmatig dit soort speeddates.
Bestuurslid Sara Coster: “Voor co-ouderschap is het belangrijk dat de wensouders op niet al te grote afstand van elkaar wonen. Daarom richten we ons bij deze speeddate op wensouders uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en de directe omgeving daarvan. Zij spreken dan vooral met andere ouders uit hun eigen regio.”

Stichting Meer dan Gewenst

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor LHBT+ gezinnen en wensouders. Zij organiseert allerlei bijeenkomsten, o.a. informatiedagen voor deze groep ouders, maar bijvoorbeeld ook speelmiddagen voor kinderen uit regenbooggezinnen. De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor deze ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op www.meerdangewenst.nl.

Praktische informatie speeddate

De speeddate is op zondagmiddag 29 oktober van 13:30 – 16:15 uur in Amsterdam.
De precieze locatie krijgen de deelnemers na aanmelding. Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.meerdangewenst.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio