6.9 C
De Bilt

Rijnstate speelt in documentaireserie ‘Verward’ van BNNVARA aanzienlijke rol

‘Verward’ is een zesdelige serie over de complexiteit rondom verward gedrag. Documentairemaker Jessica Villerius loopt mee met onder meer psychiater Jeroen van Waarde van Rijnstate in Arnhem. 

De afleveringen waarin Rijnstate een prominente rol speelt worden op 23 april en 7 mei uitgezonden. Psychiater Van Waarde vindt de rol van het ziekenhuis in de documentaireserie belangrijk “Wij laten zien hoe Rijnstate omgaat met mensen die verward gedrag vertonen en daardoor in ernstige medische en maatschappelijke problemen komen. We bekijken in Rijnstate mensen in het geheel en beoordelen zowel de medische, psychologische, als sociale aspecten. In veel onderdelen van de gezondheidszorg wordt vaak alleen in hokjes gedacht. Rijnstate probeert dit juist niet te doen. Hierdoor kunnen geregeld problemen worden opgelost.” 

Raymond kreeg ongeluk toen hij ernstig verward was

In aflevering 3 van 23 april ontmoet Jeroen Raymond die in ernstig verwarde toestand een ongeluk heeft gehad met schedel- en botbreuken, en die aan het herstellen is.  Ook maakt de kijker kennis met Suus die ernstig verslavingsproblemen heeft met daarbij ernstige lichamelijke problemen.

Belal denkt dat er mensen op hem schieten

Aflevering 5 van 7 mei gaat onder meer over Belal, die in ernstig verwarde toestand is binnengebracht. Hij is ervan overtuigd dat er mensen zijn die op hem schieten. Hij legt uit hoe angstig dat is. Ook zien we hoe Suus probeert weer naar huis terug te gaan, ondersteund door ervaringsdeskundigen Henk en Daniel. De buurt heeft hier – wellicht begrijpelijk – bedenkingen bij, maar als de verwardheid over is moeten mensen wel weer thuis kunnen komen.

Impactvolle documentaires van Jessica Villerius

Jessica Villerius heeft jarenlange ervaring in het maken van impactvolle documentaires, met name over onderwerpen die op het snijvlak liggen van misdaad, psyche en gezondheid. De meest recent uitgezonden producties zijn ‘Deal met de dood; About time’ en de serie ‘De Kinderen van Ruinerwold’. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio