20.3 C
De Bilt

Zanger Rob de Nijs (80) in ziekenhuis opgenomen

Rob de Nijs (80) is gisterenavond plots onwel geworden in zijn huis en opgenomen in het ziekenhuis, zo maakte zijn management bekend. Volgens de Telegraaf weten heeft vrouw hem mond-op-mondbeademing gegeven totdat de hulpdiensten gearriveerd waren.

Eenmaal in het ziekenhuis leek hij in eerste instantie wat op te knappen, maar ‘s nachts werd zijn familie opgeroepen, omdat zijn toestand verslechterde. Hoe het nu met de zanger gaat is onbekend, maar volgens familie is hij in goede handen.

Rob de Nijs van tieneridool naar onderdeel van Nederlands muzikaal erfgoed

Rob de Nijs begon in de jaren 60 al met zijn carrière en scoorde met Ritme van de Regen zijn eerste hit en was opslag een idool voor vele tieners. Ook nummers als Malle Babbe, Jan Klaassen, Zuster Ursula, Banger Hart (zijn enige nummer 1 hit) en Zonder Jou, werden allemaal klassiekers die tot op de dag van vandaag nog steeds gedraaid worden. Zijn muziek is haast tijdloos en nog altijd populair.

Parkinson

In 2019 kreeg Rob de Nijs te horen dat hij Parkinson had. Later kreeg hij ook corona, wat zorgde voor de nodige luchtwegklachten. Naar buiten toe is De Nijs open geweest over zijn ziekte, maar nooit klagend. In juni vorig jaar gaf hij vanuit een rolstoel nog een indrukwekkend afscheidsconcert in de Ziggo Dome.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio