2.1 C
De Bilt

Roda-stadion deels ontruimd door brand in naastgelegen hotel; Wereld Muziek Concours getroffen

Kerkrade – Een klein uur geleden, rond 16.30 uur werd alarm geslagen voor brand op het dak van het Fletcher hotel. Het hotel is onderdeel van het Roda-stadion, thuishaven van voetbalclub Roda JC. Op dit moment vindt er echter het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, waarbij veel muziekkorpsen en duizenden bezoekers uit allerlei landen aanwezig zijn.

Fikse rookontwikkeling; één tribune Roda-stadion ontruimd

Het Wereld Muziek Concours is bezig op dit moment met de mars- en showoptredens van diverse fanfares plaats. Bij het evenement zijn duizenden toeschouwers aanwezig. Dat is ook de reden dat de brandweer groot had opgeschaald. Niet alleen voor gasten van het hotel is er gevaar, maar dus ook voor een groot del van de bezoekers van het WMC. De zuid-tribune is inmiddels ontruimd vanwege de stevige rookontwikkeling.

Brand in dak Fletcher hotel mogelijk door BBQ veroorzaakt

De brand schijnt in het dak van het Fletcher hotel te zitten. Het vuur wordt van bovenaf bestreden. Er zijn veel korpsen opgeroepen en het incident is zelfs opgeschaald naar GRIP 2 om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk mensen op te kunnen vangen en/of evacueren. Mogelijk zou een barbecue op het dakterras van het hotel, waar een restaurant zit, de oorzaak zijn.

Op dit moment zijn veel bezoekers, maar ook deelnemende muziekkorpsen uit het Roda-stadion vertrokken en wachten nu af op de parkeerplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio