Rookvrije perrons door ProRail en NS

ProRail en NS zijn gestart met het rookvrij maken van alle perrons op de Nederlandse treinstations. Voor de stationshallen, trappen, liften en tunnels geldt al sinds 2004 een rookverbod, met uitzondering van de rookzones op de perrons. Daar komt nu verandering in. Vanaf 1 oktober zijn alle rookfaciliteiten verleden tijd en de stations rookvrij.

Verwijderen palen en roosters

ProRail en NS verwijderen in de maand september alle 390 rookpalen en 120 -roosters op de perrons van ongeveer 100 van de 400 treinstations in Nederland. Ook de rookzoneborden worden weggehaald. Op alle borden met huisregels komt te staan dat de stations vrij van rook zijn.

Rookvrije generatie

Met het rookvrij maken van alle treinstations willen ProRail en NS bijdragen aan het streven van de overheid om in 2040 een generatie zonder roken te hebben. In april van dit jaar is NS gestopt met de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkels, zoals de Kiosk en de StationsHuiskamer. Ook sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurders die op het station tabak willen verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img