14.9 C
De Bilt

In Rotterdam is ‘de pleuris uitgebroken’, schoten gelost en gewonden gevallen

Rotterdam – Wat vanavond in Rotterdam begon als demonstratie tegen mogelijk 2-G beleid is uitgelopen op zware rellen. De pleuris is echt uitgebroken op zijn Rotterdams gezegd. Het gaat alle perken te buiten. Er wordt met zwaar gegooid naar de politie, politievoertuigen in brand gestoken en inmiddels zijn er meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ook de ME is met volle inzet aanwezig. Er is sprake van meerdere gewonden.

De pleuris uitgebroken in Rotterdam

Rotterdammers durven best hun mond open te trekken als ze het ergens mee oneens zijn, maar hier lijken ook veel mensen van buitenaf en bewuste relschoppers de demonstratie te hebben gekaapt om ellende te kunnen veroorzaken. Sommige getuigen zeggen dat het wel oorlog lijkt en “de pleuris is uitgebroken”. Hulpverleners wordt veel sterkte toegewenst.

Schoten en gewonden

De politie meld op haar Twitteraccount het lossen van schoten en meerdere gewonden. Onbekend is van wie de schoten zijn gekomen en waardoor de gewonden zijn gevallen.

Noodbevel afgevaardigd – geen treinen en trams meer

Inmiddels heeft burgemeester Aboutaleb een noodbevel voor de stad afgevaardigd. Treinen van en naar Rotterdam zijn allemaal stilgelegd. Ook ligt het tram- en busverkeer grotendeels plat.

Van verdere ontwikkelingen proberen we u up-to-date te houden.

1 REACTIE

  1. Waarom gaat niemand in Oostenrijk de vork kapotslaan agenten aanvallen en de stad slopen met vuurwerk etc is dit mensenrechten is dit gerechtvaardigd in het land der zotte . Nederland is gek land geworden kijk eens naar Rotterdam alleen maar om 2g .ik ben niet gevaccineerd maar ik keur dit gedrag in Rotterdam af .Waarom moeten Nederlanders alles kapot slopen met geweld is dat gerechtvaardigd alleen maar omdat de regering beslissing neemt? Alle landen zitten in dezelfde schuitje nergens breken er rellen om corona maatregelen dan in Nederland.Zijn de jongeren,mensen in Nederland niet te veel gepamperd met die mensenrechten waar jij het over hebt om dat recht overal te misbruiken en de boel te vernielen in het land? Aboutaleb mag zijn stad is hard aanpakken in plaats van de burgervader uit te sloven met de woorden “.kijk is wat je met Rotterdam gedaan hebt ,heb je lekker geslapen te zeggen. Politiek , politiebond,kan wel kritiek uiten op gedragingen van slopende geweld plegers maar daarmee schieten we niet veel op.Pak dit slopende geweld tuig is hard aan in dit land in plaats van pamperen. Weg met je mensenrechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio