22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Samen zorgen, inspireren en het beter maken voor elkaar

Beste lezers van Regio Online. Alstublieft. Een bloemetje voor u van ons. Als hart onder de riem. Dit is voor iedereen een rare, vreemde tijd. Iets wat wij persoonlijk nog nooit eerder hebben meegemaakt. Het voelt soms onwerkelijk, soms beangstigend, maar ook in sommige opzichten ook weer heel inspirerend. Natuurlijk geldt voor patiënten, nabestaanden van reeds gevallen slachtoffers en vele zieken en ouderen, dat zij zich in de meest nare situatie bevinden. Voor anderen is het vooral het ongemak, waar we aan moeten wennen. We moeten heel snel omschakelen naar een andere realiteit, hoe uitdagend die ook is. Maar we kunnen ons ook laten inspireren door anderen.

Inspireren

Er zijn voldoende nare verhalen te vertellen. Zowel klein als groot. Maar wij zien en horen ook verhalen, van mensen die opeens voor elkaar klaar staan. Buren die voor elkaar zorgen, jongeren die ouderen helpen met boodschappen of andere zaken. Wij zien de kracht van sociale samenhang nu ook offline, in de betrokkenheid van gewone mensen voor elkaar. Prachtige buurt- en burgerinitiatieven. Mensen die ons allemaal kunnen inspireren. Ook vinden wij dat we erg zuinig en trots moeten zijn op alle mensen die in de zorg, het onderwijs en bij alle hulpdiensten hun werk blijven doen. Maar vergeet ook niet de ondernemers die ons van levensmiddelen proberen te blijven voorzien. Ondanks de eerste hamsterpaniek, blijven zij hun best doen voor ons allemaal. Inspirerend toch?

Blijven informeren en inspireren

Natuurlijk is het voor ons iets makkelijker om vanuit huis te werken en onze berichten te blijven plaatsen. Wij willen u niet vermoeien met ieder persbericht dat wij ontvangen over afgelaste bijeenkomsten, evenementen of andere annuleringen. Dat beslaat inmiddels bijna 95% van de persberichten die wij ontvangen. Maar wij willen u wel blijven informeren, ook over al die kleinere nieuwtjes die er toe doen.

Oproep aan u

Wij willen u graag oproepen om ons hierbij ook te blijven inspireren en uw verhalen, nieuwtjes, initiatieven in te sturen naar de redactie. Dat kan via redactie@regioonline.nl . Ook als u iemand ene hart onder de riem wilt steken horen wij dat graag, wij zullen deze boodschappen verzamelen en regelmatig komende weken met u delen. Laat van u horen, zodat wij er voor elkaar een mooi verhaal van kunnen maken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio