12.8 C
De Bilt

Sanquin Bakfestijn zoekt gezonde bloedbank koek

Sanquin Bloedvoorziening gaat op zoek naar een nieuwe en gezonde koek voor in de bloedbank. Daarbij roept Sanquin heel bakliefhebbend Nederland op om nieuwe en lekkere recepten in te zenden. Een jury, onder leiding van Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen, zal alle inzendingen beoordelen en tijdens een feestelijke finale de beste recepten proeven. Het is de ambitie om het winnende recept daadwerkelijk op te nemen in het assortiment van de Bloedbank.

Traktatie

Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank en jurylid van het Bakfestijn: “Sanquin bestaat 25 jaar, een feestelijke mijlpaal. En wie jarig is, trakteert! Daarom grijpen wij dit moment aan om een nieuwe traktatie te ontwikkelen voor al onze donors. Een traktatie die aansluit bij hun wens om iets meer gezonde koeken in het donorcafé, voor na het doneren.”

Sanquin

Sanquin is de bloedbank voor heel Nederland. Met meer dan 400.000 donors, en voor inmiddels al honderdduizenden patiënten die (mede) dankzij donorbloed nog in leven zijn of kunnen deelnemen aan de maatschappij. Bloed is van levensbelang voor bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van een verkeersongeluk en na een zware bevalling. Ook worden bestandsdelen uit bloed benut voor de productie en ontwikkeling van levensreddende of –verbeterende medicijnen.

Thijssen: “Daarom lijkt het ons zo mooi om deze nieuwe gezonde koek sámen met heel Nederland te ontwikkelen. Het is toch een prachtig verhaal als een bakliefhebber die bijvoorbeeld dankzij bloedtransfusie heftige kankerbehandelingen heeft doorstaan, op die manier iets terug kan doen voor de donors?”

Hoofd van de jury voor Sanquin's Bakfestijn, Rudolph van Veen
Hoofd van de jury voor Sanquin’s Bakfestijn, Rudolph van Veen – Foto: Sanquin

Aanmelden, stemronde, finale

Bakliefhebbers kunnen zich per 20 april als deelnemer aanmelden en hebben vervolgens tot 28 mei de tijd hun recept in te sturen. Dat kan aan de hand van een naam en foto van de bijdrage, het recept en toelichting. Na een stemronde en juryronde worden 5 finalisten geselecteerd voor de finale op 27 juni, waarbij zij onder leiding van Rudolph van Veen hun inzending perfectioneren, bakken en laten proeven door de jury.

Voor meer informatie over deelname en actievoorwaarden, kijk op www.sanquin.nl/bakfestijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio