6.1 C
De Bilt

Schapen gaan gras maaien in gemeente west maas en waal

Vanaf dit najaar zet de gemeente West Maas en Waal op een aantal plaatsen schapen in om het gras kort te houden. De gemeente kiest hiervoor omdat ze werkt aan meer biodiversiteit.

De schapen van schapenhouderij Ton Bouman gaan de grassen korthouden en vervangen daarmee het maaiwerk van machines. Ton Bouman zorgt voor de afrastering waarbinnen zijn schapen kunnen grazen. Als het gras kort genoeg is, verplaatst hij de schapen naar een volgende locatie. Meestal is dit eens in de drie dagen. Het stuk waar de schapen lopen, is tijdelijk niet toegankelijk. Wij vragen hondenbezitters op te passen als ze met hun hond langs de schapen lopen. Wij vragen uw begrip hiervoor. Na de begrazing zijn de stukken weer toegankelijk.

Meer biodiversiteit

De gemeente West Maas en Waal wil werken aan meer biodiversiteit. Biodiversiteit is een parapluterm voor alle verschillende soorten leven die we op aarde hebben. Variatie daarvan is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Daarom werkt de gemeente aan het instandhouden én het vergroten daarvan. Onderhoud met schapen is daar een mooi voorbeeld van. De grazende ooien zorgen voor een natuurlijke aanblik. Maar ondertussen zijn ze hard aan het werk: tijdens hun trektocht verspreiden ze zaden, vruchten en plantdelen voor een rijkere vegetatie. Deze ‘botanische variatie’ zorgt voor aantrekkelijk grasland voor mensen en dieren, denk aan vlinders en bijen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio