15.1 C
De Bilt

Schumer sinds 1921 de pianospecialist in Hengelo

Schumer Piano’s en Vleugels is een allround pianobedrijf dat gevestigd is in Hengelo in Twente. Het bedrijf werd opgericht in 1921 en is sindsdien een begrip in de Nederlandse pianowereld, vooral in Twente. Schumer heeft een breed assortiment aan piano’s, van digitale tot akoestische instrumenten. Daarnaast biedt zij ook diensten zoals transport, bezorging, reparatie en onderhoud. Het team bestaat uit ervaren en gekwalificeerde muziekprofessionals die altijd klaar staan om muziekliefhebbers te helpen met hun passie: muziek maken. Er wordt naar gestreefd om klanten te voorzien van uitstekende kwaliteit en service, waardoor ze dé pianospecialist van Twente zijn geworden.

De geschiedenis

Het bedrijf is opgericht in Almelo door J.Ph. Schumer, de grootvader van de huidige generatie (Bart en Philip Schumer). Bart en Philip hebben eind jaren ’80 het bedrijf overgenomen van hun vader. Sinds 2000 is Schumer gevestigd in Hengelo na verschillende locaties te hebben gehad in Almelo, Enschede en Deventer. Het bedrijfspand is gevestigd aan de Pasmaatweg 10 te Hengelo. In het pand is een prachtige showroom aanwezig waarbij iedereen van harte welkom is om de instrumenten te bespelen. Er is volop keuze in zowel gebruikte als nieuwe piano’s en vleugels.

Merken en diensten van Schumer

Schumer heeft diverse merken piano’s en vleugels in het assortiment. Elk merk heeft haar eigen kwaliteiten en kenmerken. Een aantal populaire merken zijn Yamaha, Steinway & Sons, Kawai, Schimmel, Grotrian-Steinweg, Ritmüller, Bösendorfer en Petrof. Elk merk heeft verschillende varianten waardoor er voor elk niveau en elk budget een vleugel of piano beschikbaar is. Verder worden er ook verschillende diensten aangeboden. Zo kunt u bij ons terecht voor het stemmen, transporteren en onderhoud van de instrumenten. Daarnaast is Schumer ook een erkend leerbedrijf waarbij leerlingen worden opgeleid in dit mooie vak. Dit alles maakt het een allround pianobedrijf. 

Lid van de NPMB en Pianospecialisten

Schumer is lid van de NPMB (Nederlandse Piano en Muziekinstrumentenhandelaren Bond), een belangenorganisatie van pianobedrijven in de branche. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij alle bedrijven die lid zijn van deze organisatie. Daarnaast heeft heeft zij een samenwerkingsverband met Pianospecialisten. Pianobedrijven die aangesloten bij deze organisatie zijn stuk voor stuk authentieke bedrijven, waarbij kwaliteit ook hoog in het vaandel staat. Deze bedrijven zien de instrumenten niet als handelsobject maar als passie.

Wilt u een piano kopen bij Schumer in Hengelo? Zij heten u van harte welkom om de instrumenten te bespelen in de showroom. Neem gerust eerst een kijkje op hun website. Daar staan verschillende bekende merken piano’s en vleugels zoals Yamaha en Steinway.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio