10 C
De Bilt

Manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag Amsterdam

Amsterdam – Na alle ophef rond het programma The Voice of Holland rond seksueel grensoverschrijdend gedrag, werd vandaag een manifestatie hiertegen georganiseerd op het Museumplein in Amsterdam. Rond 12.00 uur begon deze. Hoewel de politie op enkele duizenden deelnemers had gerekend, bleken het er uiteindelijk enkele honderden te zijn geweest. Misschien dat het gure weer hier een rol bij speelde, maar volgens de organisatie waarschijnlijker maakt de schaamte die bij vele slachtoffers nog heerst, de stap naar de openbaarheid nog te groot.

No Blame, But Change

Diva Karin Bloemen was aangetreden om de aanwezigen toe te spreken en andere sprekers voor te stellen, zoals Sara Alaoui Dekker, de Directeur van Amnesty, andere ervaringsdeskundigen en experts. Het protest was georganiseerd door Stichting ‘Wij zijn M’, onder de slogan “No Blame, But Change”!

Karin Bloemen op de manifestatie in Amsterdam – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

Seksueel grensoverschrijdend gedrag structureel maatschappelijk probleem

Met de manifestatie wil de stichting benadrukken dat seksueel grensoverschrijdend gedrag geen uitzondering is bij een televisieprogramma. Het gebeurt namelijk continu in alle geledingen van onze maatschappij. Hier is de samenleving zich niet altijd van bewust. Onwetendheid houdt een probleem in stand en Wij zijn M wil dat doorbreken.

Woedenden Oude Wijven tegen seksueel geweld – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

Manifestatie roept politiek op zedenwet snel te veranderen

Met de manifestatie wil de stichting, samen met medeslachtoffers en andere mensen die achter de oproep staan, ook de politiek oproepen haast te maken met de nieuwe zedenwet. Waar nu nog van dwang, geweld of bedreiging sprake moet zijn, moet de nieuwe wet iedere vorm van onvrijwillige seks strafbaar stellen.

Protestborden spreken voor zich – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

“Schuld ligt nooit bij slachtoffer”

Samen willen de aanwezigen een belangrijk punt maken. Strijdvaardig, vol positiviteit en saamhorigheid. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen kan slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. “En er ligt nooit een schuld bij het slachtoffer, altijd bij de dader”, zo benadrukt de organisatie. De samenleving moet hierin veranderen. “No Blame, But Change”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio