16.7 C
De Bilt

Snelheidsspaarpot Oploo levert € 1.000 op

OPLOO –De Grotestraat in Oploo was in maart voorzien van een snelheidsmeter met een bijzondere eigenschap: voor elke automobilist die zich aan de toegestane snelheid hield, deed de meter geld in de spaarpot. Dankzij het rijgedrag in Oploo is daarmee €1.000,- gespaard voor de Snelheidsspaarpot.

Snelheidsspaarpot

De snelheidsspaarpot is eigendom van de provincie en maakt deel uit van het project Brabant gaat voor NUL verkeersdoden, met als doel bewustwording van de snelheid in eigen wijk. “Nergens in Nederland is het aantal verkeersdoden in 2018 zo fors toegenomen als in Noord-Brabant: van 98 naar 150.

Maatregelen nemen

Het is daarom van belang dat dit onderwerp aandacht krijgt en dat maatregelen genomen worden”, aldus wethouder Huub Bellemakers. “Dit beloningssysteem blijkt effectief. De automobilisten in Oploo hebben dan ook het maximale bedrag van €1.000,- opgebouwd.” In samenspraak met de dorpsraad wordt het bedrag beschikbaar gesteld voor Stichting Graancirkel. Een cheque ter waarde van €1.000,- werd op vrijdag door wethouder Bellemakers overhandigd in het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio