13.8 C
De Bilt

Spieken in Romeins verleden met de vitrinekastjesroute in Heerlen

Ben je geïnteresseerd in erfgoed, neem dan een kijkje in het verleden met de vitrinekastjesroute in het Romeins Kwartier. Deze 3,2 km lange wandelroute bestaat uit 30 vitrinekastjes en 3 XXL-vitrines en leid je langs ondernemers in Heerlen. In elk vitrinekastje is een ander object uit de Romeinse tijd te vinden. Zo ontdek je artefacten of replica’s van vondsten die aansluiten bij het beroep of de locatie van de ondernemer.

XXL Vitrines met Romeinse geschiedenis

Bij Wonen Zuid vind je een van de drie XXL vitrines, bij atelier Bergzicht zie je een bijzondere combinatie met Playmobile History en bij Obvion vind je zelfs twee vitrinekastjes. De meeste vitrinekastjes staan in de etalages, sommige vind je binnen zoals bij De Vondst.

XXL Vitrinekast
XXL Vitrinekast – Foto: Visit Zuid-Limburg

Gratis route

De route is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers. Meer informatie is te vinden via Visit Zuid-Limburg: visitromeinskwartier.nl/kijkvenster.

Ontdek de route met de kinderburgemeester

Kinderburgemeester Imke heeft de drie kilometer lange route al samen met presentator Bart Storcken gelopen. Wie benieuwd is naar wat zij ervan vinden, kan de video bekijken via de eerder genoemde websites. De vitrinekastjesroute is een samenwerking tussen de ondernemers in het Kwartier, Ondernemersfonds Heerlen, Thermenmuseum, Visit Zuid-Limburg en gemeente Heerlen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio