13.1 C
De Bilt

Doorrijden spookrijder kost twee levens en meerdere mensen gewond

Hooghalen – Vannacht heeft op de A28 bij het Drentse Hooghalen een ernstig ongeval plaatsgevonden, door toedoen van een spookrijder. Hierbij is een vrouw van 35 jaar uit Leek (Groningen) en de spookrijder zelf omgekomen. Het bleek achteraf te gaan om een 30-jarige man uit Assen. Drie andere voertuigen raakten ook bij de aanrijding betrokken, waardoor nog eens 5 andere mensen gewond raakten.

In achtervolging op spookrijder

Aan het begin van de nacht kreeg de politie een melding van een persoon in een zilverkleurige personenauto die op de A28 vanuit Haren met hoge snelheid tegen de richting van het verkeer in reed. In eerste instantie leek het te lukken de bestuurder bij Assen tot staan te brengen, maar toen agenten hem benaderden gaf hij gas en vervolgde zijn weg.

Meerdere politiewagens waren genoodzaakt ook tegen het verkeer in te rijden tijdens de achtervolging, terwijl collega’s het tegemoetkomende verkeer naar rechts probeerden te dirigeren. Ook verkeersdiensten verzonden een waarschuwing van een spookrijder op de A28 en riepen bestuurders op uiterst rechts te gaan rijden.

uc?id=1kzbWp9M ChwEwsno3ABMC7ACS6UJInT6
Foto: © Perry Brouwers – Regio Online

Ongeval niet meer te vermijden

Met de hoge snelheden en enorme risico’s die de op hol geslagen bestuurder nam, bleek een frontale aanrijding met het 35-jarige slachtoffer uit Leek helaas niet te voorkomen. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen, net zoals de spookrijder zelf. Alle overige 5 gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, waarvan twee ernstig en 3 lichtgewond.

Onze verslaggever ter plaatse ziet ravage

Onze verslagever voor regio Assen, Perry Brouwers, zag bij aankomst een enorme ravage. Enkele slachtoffers moesten door de brandweer worden bevrijd. Als snel bleek er sprake van tenminste één dodelijk slachtoffers en werd de weg met schermen afgezet. Er kwam een forensisch arts ter plaatse. Naar de toedracht is nog meerdere uren onderzoek verricht door een specialistisch team van de politie. Ook het opruimen van de snelweg nam naderhand de nodige tijd in beslag. Om 6.15 uur vanmorgen is de snelweg weer open gegaan voor het verkeer.

uc?id=1PeAgeu9l8NU gbcS9TdI9B 8fAwC73im
Foto: © Perry Brouwers – Regio Online

Rijksrecherche

Overigens is ook de Rijksrecherche ingeschakeld voor onderzoek, omdat agenten betrokken zijn geweest bij een achtervolging met dodelijke afloop. Het is standaardprocedure dat de Rijksrecherche in dergelijke gevallen het handelen van de betrokken politiemensen tegen het licht houdt. Hiermee moet een zo zuiver mogelijk beeld ontstaan over alle omstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio