14.9 C
De Bilt

Staking openbaar vervoer: Nederland goed voorbereid

Nederland – Vandaag was er een 24 uur staking van het OV voor een beter pensioen. Daar was Nederland goed op voorbereid en dus stonden er niet veel mensen zo maar het op het station te wachten op de trein of de bus.

Veel files door staking

Er stond vanmorgen wel meer dan 600 kilometer aan file tijdens de ochtendspits. Veel mensen pakten de auto vanwege de staking in het openbaar vervoer, waardoor er veel files ontstonden om toch naar het werk of naar school te kunnen gaan.

Ondanks staking wel paar treinen

Vandaag reden er bijna geen treinen in Nederland. Behalve tussen Hoofddorp en Schiphol. Daar reden de treinen een kwartierdienst. Ook reden na 10 uur treinen van R-Net tussen Gouda en Alphen aan den Rijn om het kwartier.

Nog wel gevolgen

De NS meld dat er in ieder geval tot 4 uur vannacht een stuk minder, of geen treinen zullen rijden. Ook kan het nog gevolgen hebben voor morgen, waardoor er treinen uit kunnen vallen, zo meld de NS. Hoelang de nasleep precies zal duren is nu nog niet te voorspellen.

Niet blij, wel begrip

Veel reizigers waren goed op de hoogte van de staking en konden zo andere manier van vervoer regelen, werken of studeren vanuit huis, of een vrij dag opnemen. Hoewel maar weinig mensen blij waren met de grote staking, bleek er toch wel begrip voor de reden van de staking. Het pensioendossier begint voor werkgever NS en de verantwoordelijk minister inmiddels een hoofdpijn dossier te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio