13.6 C
De Bilt

Van start-up tot bedrijf: kantoorruimtes afstemmen op de grootte van je bedrijf

Je bent een beginnende ondernemer en hebt de ambitie om een onderneming op te starten in Maastricht. Het afstemmen van kantoorruimtes op de grootte van je bedrijf is belangrijk om een efficiënte en comfortabele werkomgeving te creëren. Het aantal zelfstandigen zonder personeel stijgt nog steeds in ons land. 12% van de werkende bevolking is zzp’er of freelancer.

Mogelijkheden om een geschikt kantoor te vinden

Waarschijnlijk zullen je middelen beperkt zijn bij de start. Het is ook niet altijd aan te raden om een dure lening aan te gaan en bij het begin al direct een volledig kantoor te huren en in te richten. Maar je kunt eventueel starten met coworking of een ingericht en gedeeld kantoor huren. Maastricht heeft hiervoor mogelijkheden genoeg.

57% van alle beschikbare ruimte om te huren is kantoorruimte. Met 476.000 m² hoort Maastricht wat betreft huuroppervlak bij de middengroep van de grotere steden. De slokoppen zijn, zoals verwacht, Amsterdam en Den Haag. Met 6.145.000 m² en 3.653.500 m² kantoorruimte van het totale huuroppervlak.

Ben je succesvol en groeit je onderneming dan is op zoek gaan naar kantoren te huur misschien wel de oplossing. In deze blog gaan we na wat de stappen zijn hoe je werkruimte mee kan groeien met het bedrijf zelf. 

Startende ondernemers en freelancers

Coworkingruimten

Voor individuele starters en freelancers zijn coworkingruimten een goede optie. Ze bieden flexibele werkplekken, gedeelde voorzieningen en een gemeenschap van gelijkgestemde professionals.

Gedeelde kantoren

Als je een klein team hebt, kun je overwegen om een gedeeld kantoor te huren waar je ruimte kunt delen met andere kleine bedrijven. Dit kan kostenbesparend zijn en biedt nog steeds een eigen werkplek. Daarnaast vindt je er soms verrassende mogelijkheden om samen te werken met andere bedrijven.

Kleine tot middelgrote bedrijven

Privékantoren

Naarmate je bedrijf groeit, heb je mogelijk behoefte aan privékantoren. Dit geeft je teamleden een eigen ruimte om te werken en bevordert privacy en concentratie.

Flexibele ruimten

Overweeg het huren van flexibele kantoorruimten waar je de mogelijkheid hebt om de grootte van de ruimte aan te passen aan je behoeften. Dit geeft je de flexibiliteit om uit te breiden of te verkleinen naarmate je bedrijf groeit.

Grote bedrijven

Eigen pand

Grote bedrijven hebben vaak de middelen om een eigen kantoorpand te huren of te kopen. Hiermee kun je de indeling en grootte van de ruimte volledig aanpassen aan de behoeften van je team.

Afdelingsspecifieke zone

In een groot kantoor kun je overwegen om afdelingsspecifieke zones te creëren. Dit helpt bij het organiseren van teams en zorgt voor efficiënte samenwerking binnen je organisatie.

Nog een laatste opmerking

Behalve de grootte van je bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals locatie, voorzieningen, toegankelijkheid en kosten bij het kiezen van kantoorruimtes. Een goed doordachte en afgestemde ruimte kan bijdragen aan een productieve en prettige werkomgeving voor jou en je team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio