15 C
De Bilt

Stichting Thuisgekookt zoekt thuiskoks in Utrecht

Hou jij van koken en kook je graag een portie meer? Meld je dan aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt. Zij koppelen jou aan iemand uit de buurt die je hulp goed kan gebruiken. Door een bordje eten te delen maak jij het verschil voor een buurtgenoot.

Kook het verschil bij Stichting Thuisgekookt

Voor sommige mensen is het heerlijk om elke dag uitgebreid te koken, terwijl dit voor anderen een hele opgave is. Stichting Thuisgekookt helpt deze mensen bij elkaar te brengen en is er voor iedereen! Wist je dat er in Utrecht veel mensen op zoek zijn naar een thuiskok? Bijvoorbeeld omdat hun leeftijd, een handicap of de gezondheid het lastig maakt om elke dag zelf te koken. Om hen goed te kunnen helpen is Stichting Thuisgekookt op zoek naar jou.

Groot geluk zit in een klein bakje

Wat doe je precies als thuiskok? Een thuiskok is iemand die vrijwillig, tegen de kostprijs van de ingrediënten (een bedrag tussen de €3 en €6 euro), één of twee keer per week een gezonde maaltijd kookt voor een buurtgenoot die de hulp goed kan gebruiken. De maaltijden worden veelal gebracht en gaan gepaard met een praatje. Jij kookt dus wat meer, als het een ander wat minder lukt. Thuiskok Renate: “Vrijwilligerswerk vanuit je eigen huis met iets wat je toch al elke dag doet: ideaal! Je kunt met weinig moeite iets betekenen voor een ander en het is makkelijk te combineren met je eigen werk- en gezinsleven.” 

Hoe het werkt

Meld jij je aan als thuiskok? Dan benaderen we je als iemand bij jou in de buurt graag regelmatig een gezonde maaltijd zou willen ontvangen. Per aanvraag kun je bepalen of jij die buurtgenoot kunt helpen of niet. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen. We benaderen je zodra iemand bij jou in de buurt hulp nodig heeft. Voordat we een vaste afspraak maken, vindt er altijd eerst een proefmaaltijd plaats. Zo kunnen jullie zien of het klikt en de maaltijd naar wens is. Klikt het? Dan maken jullie samen een vaste kookafspraak.

Kook jij de komende tijd een lekkere ovenschotel, bordje pasta of iets anders extra voor een van je buren? Meld je direct aan als thuiskok via thuisgekookt.nl/thuiskok of bel voor meer informatie naar 085 0608768.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio