22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Stijgende vraag naar mediators in Nederland

Er is momenteel veel vraag naar mediators. Hier zijn verschillende redenen voor. Zo proberen rechters partijen te stimuleren hun geschil met behulp van mediation op te lossen. Het blijkt namelijk dat wanneer de verschillende partijen eerst met elkaar in gesprek gaan, er een veel grotere kans is dat de rechtszaak wordt opgelost. Daarnaast wordt het ook steeds ‘normaler’ om naar een mediator te gaan. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de vele voordelen die mediation biedt.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor mediation?

Steeds meer mensen kiezen voor mediation naast of in plaats van een rechtspraak. Eén van de redenen hiervoor is dat mediation snel een oplossing biedt. In de meeste gevallen wordt een mediation binnen enkele maanden afgerond. Soms zelfs al binnen enkele weken! Daarnaast krijgt iedereen de kans om alles uit te spreken tijdens mediation. Vervolgens wordt er samen gekeken naar een passende oplossing.

Samen met de andere partij bepaal je wat er in de overeenkomst gezet wordt. Op deze manier heb je een grotere kans de relatie met andere betrokkenen te behouden én houden jullie alles in eigen hand. Een laatste voordeel van mediation is dat een procedure via mediation gemiddeld minder geld kost dan (volledig) via rechtspraak.

mediator worden

Binnen 3 weken zelfstandig mediator worden

De stijgende vraag naar mediation doet de vraag naar een omscholing en/of opleiding tot mediator ook stijgen. Om het vak van mediation goed te leren, kan je een opleiding volgen bij mediatorworden.nl. Deze Academie voor Mediationopleidingen biedt een unieke leer- en ontwikkelomgeving waarbinnen je wordt opgeleid tot zelfstandig erkend mediator.

Met ervaren docenten snel opgeleid

Door verschillende docenten met ruimte ervaring in het mediationvak wordt je opgeleid tot een mediator die bemiddelt vanuit zijn of haar hart. Je start met de basis mediationopleiding. Deze basisopleiding is uniek in Nederland. Je kunt de 6-daagse opleiding namelijk al binnen 3 weken afronden en ontvangt één gratis training. Verder krijg je les van verschillende docenten, zodat je een goede kijk op het vak krijgt.

Benieuwd of een opleiding tot mediator iets voor jou is? Schuif dan gratis aan bij de online info-avond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio