11.8 C
De Bilt

Studenten krijgen huisvesting aan Kanaalweg in Middelburg

Middelburg – Woongoed wil rond de zomer van 2020 123 woningen voor studenten, verdeeld over drie gebouwen, realiseren aan de Kanaalweg in Middelburg. De woningbouwvereniging speelt hiermee in op de verhuizing van enkele opleidingen door de HZ University of Applied Sciences naar Middelburg. Het college van B&W van de gemeente Middelburg die de bouw van studentenhuisvesting mogelijk wil maken, maakt dit vandaag bekend.

Meer studenten in Middelburg

“Nu het hoger onderwijs in Middelburg en Vlissingen versterkt wordt en er als gevolg daarvan ook meer studenten in Middelburg gaan studeren, zijn er concrete plannen voor het bouwen van studentenwoningen,” geeft wethouder Johan Aalberts aan. “We bieden studenten die in Middelburg gaan studeren graag ook in onze stad onderdak. De locatie aan de Kanaalweg is de ideale locatie voor studentenhuisvesting: op loopafstand van de binnenstad, de HZ én het openbaar vervoer.”

Geen kantoorlocatie meer

De gemeente Middelburg wil de grond aan de Kanaalweg, die tot nu toe in beeld was als kantoorlocatie, verkopen aan Woongoed. Hier is op hoofdlijnen overeenstemming over; op korte termijn wordt dit uitgewerkt in een overeenkomst. Woongoed gaat ten westen van het station 123 woningen realiseren voor maximaal 246 studenten. Daarnaast komen er onder de gebouwen ruim 50 parkeerplaatsen voor auto’s en circa 250 parkeerplaatsen voor fietsen. Architect is Taco Tuinhof van Architectenbureau Rothuizen uit Middelburg.
De omwonenden zijn inmiddels met een brief geïnformeerd over de plannen. Ook zijn zij uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin ze een persoonlijke toelichting krijgen van de wethouder en van Eric de Ceuster, bestuurder van Woongoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio