22.4 C
De Bilt

Studeren bij Cibap: onze creatieve opleidingen

Creativiteit en studeren lijken misschien niet altijd samen te gaan, maar toch zijn er genoeg opleidingen, zoals bij Cibap, waar je jouw talenten op een creatieve manier kunt inzetten. Wanneer je een creatieve mbo opleiding kiest combineer je jouw interesses met een pad voor de toekomst. Bij deze opleidingen ben je niet alleen bezig met je hoofd, maar kun je ook je handen en inzicht gebruiken. Ben je op zoek naar de perfecte creatieve mbo opleiding? Dan biedt Cibap genoeg mogelijkheden.

Cibap vakschool Zwolle

Cibap is een vakschool in de Overijsselse stad Zwolle. Bij Cibap stimuleren we creativiteit, want er is niets dat belangrijker voor een mooie toekomst. Het is voor ons essentieel dat de ontwerpers die wij opleiden hun talenten en ideeën kwijt kunnen in hun vak. Een opleiding is voor ons meer dan alleen studeren om een diploma te behalen. We werken aan de vaardigheden van studenten, zodat ze zelf hun leven op de beste manier kunnen invullen en hun dromen kunnen najagen. In een creatieve mbo opleiding kun je van je hobby je werk maken, om bij te dragen aan een mooiere en duurzamere wereld.

Webdesigner opleiding

Wil jij graag je creativiteit combineren met een skill die tegenwoordig onmisbaar is? Een website of app is de plek waar de meeste bedrijven, organisaties en personen mensen vandaag de dag online verwelkomen. Van de grootste multinationals tot opstartende eenmanszaakjes: iedereen begint met een goede website. Het is dus ongelofelijk belangrijk om hiervan iets moois te maken. Bij de webdesigner opleiding leer je precies hoe je een website vormgeeft die presteert zoals de klant dat wil. Je leert hier alles over de vormgeving, zoals de huisstijl, en hoe de techniek achter een website werkt. Want hoe zorg je bijvoorbeeld dat een website goed vindbaar is?

Interieurstylist opleiding

Door de webdesigner opleiding te volgen heb je een stabiele basis op het vlak van webdesign. Bij de mbo niveau 4 opleiding Mediavormgever bij Cibap doe je eerst de bredere kennis op, waarna je kunt specialiseren tot webdesigner. De andere vaardigheden die je leert zorgen ervoor dat je een brede kijk hebt op de branche en je op meerdere manieren inzetbaar bent. Als je eenmaal klaar bent met je opleiding, kun je onder andere gaan werken bij een multimediabedrijf of marketingbureau. Maar je kunt ook aan de slag bij een ict-bureau of als freelancer die klanten kunnen inhuren. Je kunt precies kiezen wat er bij jou past.

Interieurstylist opleiding

Heb jij altijd al zicht gehad op de beste kleurencombinaties en mixen van materialen? Dan is de interieurstylist opleiding misschien wel iets voor jou. Hier leer je hoe je iedere ruimte met de juiste inrichting het beste tot zijn recht kan laten komen. Je leert precies hoe je van een ontwerp naar een eindresultaat gaat, door te spelen met mogelijkheden en een eigen stijl te ontwikkelen. De opleiding helpt jou om je inzicht en talent te ontwikkelen. Jouw eigen creativiteit wordt aangesterkt met bruikbare technieken en de nieuwste methodes.

Bij de mbo niveau 4 opleiding Ruimtelijk Vormgever van Cibap doe je kennis op die veel breder is dan alleen interieurstyling. Hierdoor kun je na de opleiding op veel verschillende manieren kijken en heb je een brede kennis. Binnen de opleiding kun je ervoor kiezen om te focussen op interieurstyling, zodat je alle vaardigheden leert die je nodig hebt voor het vak.

Praktijkstages

Ook tijdens de praktijkstages leer je veel over het werk als interieurstylist. Hier ga je echt aan de slag met je geleerde kennis, door deze in de praktijk te brengen met een opdracht. Uiteindelijk kun je na de interieurstylist opleiding aan het werk bij bedrijven zoals een woonwinkel of architectenbureau, maar je kunt ook voor jezelf beginnen of nog even verder studeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio