6.5 C
De Bilt

Topfuncties in een baan waarvoor geen hogere opleiding vereist is

Er heerst in de samenleving een enorme overtuiging dat het veel moeite kost om een vast inkomen en een vaste baan te krijgen. Veel mensen beschouwen met name een hogere opleiding als de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle baan. De praktijk wijst echter uit dat de situatie in de moderne wereld enigszins anders is. Tegenwoordig zijn er veel vacatures, die vooral voor mensen zonder hogere opleiding beschikbaar zijn.

Persoonlijke kwaliteiten in uw baan belangrijk

Zo vacature reisleider rondreizen is er geen sprake van opleiding of speciale vaardigheden, die in de loop der jaren worden verworven, veel hangt af van de persoonlijke kwaliteiten van de persoon. En dit is maar één richting. Als men alle eigenaardigheden van de wereldsferen begrijpt, kan men concluderen dat iemand echt een goed betaalde baan kan krijgen zonder hoger onderwijs. Bovendien kan hij of zij echt carrière maken.

Wat je kunt doen zonder een hogere opleiding

Als het om werk gaat, raken mensen vaak in paniek. Zij kunnen het gevoel hebben dat het te moeilijk, zo niet onmogelijk, is om een baan te vinden. Veel mensen zien het ontbreken van een hogere opleiding bijna als een “stigma” dat hen ervan weerhoudt een vast en hoog inkomen te verdienen. Toch blijkt dat er veel banen zijn waarvoor hoger onderwijs geen vereiste is. Een jobsite als Jooble zal dat bevestigen.

U kunt de banen in de toeristische sector als voorbeeld nemen. Dit zijn bijvoorbeeld banen zoals:

  • reisleider;
  • touroperator;
  • verkoopleider.

Vrijwel al deze banen brengen een vrij hoog loon met zich mee. Bovendien zijn dergelijke banen prestigieus te noemen en worden zij in de samenleving gerespecteerd. Het houdt reizen in, communiceren met mensen op hoog niveau, en dit zijn slechts enkele van de voordelen. In de praktijk zijn er nog veel meer. Je kunt echter bijna alles over de reisindustrie leren op eigen houtje of na een korte cursus. Je hoeft geen universitair diploma in toerisme te hebben.

uc?id=161Qy1ywPazn1SywZSujgg9a QBgt5mXQ

Overweeg andere kansen

Overweeg andere kansen op werk. Je hoeft bijvoorbeeld ook niet geschoold te zijn om als cabin crew te werken. In de regel bieden bedrijven graag beroepsopleidingen aan voor iedereen die droomt van een succesvolle baan. Beheersing van een vreemde taal is vaak vereist, en ook andere vereisten kunnen aanwezig zijn, zoals een goede gezondheid of een relatief jonge leeftijd. In het algemeen bieden vele beroepen waarbij mensen worden verplaatst de mogelijkheid van een opleiding op de werkplek in de belangrijkste aspecten.

Snel werk en snel gaan verdienen

Er zijn ook nog heel wat andere aanbiedingen. Het voordeel is dat er zelfs voor mensen zonder opleiding banen beschikbaar zijn waarmee zij snel geld kunnen verdienen, praktisch de volgende dag nadat zij naar hun werk zijn gegaan. Dit is precies het soort werk dat een koerier, die op een auto, fiets of motor kan werken, kan doen. Om als koerier te werken, heb je alleen een goede kennis van het gebied nodig en de vaardigheid om je snel te verplaatsen. Je hoeft niet eens een snelle training te volgen.

Gebrek aan hoger onderwijs is geen belemmering

Kortom, gebrek aan hoger onderwijs is geen belemmering om je plaats in deze wereld te vinden. Er is een groot aantal vacatures, waaruit men zowel tijdelijke als vaste functies kan vinden. Je hoeft alleen maar zin te hebben om te kijken en bereid te zijn om een beetje training en instructie te ondergaan van meer ervaren werknemers van het bedrijf.

Hoe werk te zoeken 

Het vinden van werk is een proces voor de meeste mensen hetzelfde is. Het maakt ook niet uit of u als werkzoekende met of zonder (hogere) opleiding je zoektocht start. Het begint tenslotte voor iedereen met het zoeken naar een baan zelf.

Van lange weg naar snelle match

In het verleden was het moeilijk om een geschikte baan te vinden. Je moest lange brieven met de hand schrijven, mensen persoonlijk bellen, met ze overleggen en ze dingen vragen. In de wereld van vandaag is de situatie echter heel anders. In feite kan de hele zoektocht naar een baan nu rechtstreeks via het internet worden gedaan. Dit is erg handig, want u kunt alle aanbiedingen vanuit uw eigen huis bestuderen. Als werkzoekende hoef je alleen maar snel tussen de links te schakelen en de meest geschikte opties te kiezen.

Het CV

Zodra u een geschikte vacature hebt gevonden, kunt u overgaan tot solliciteren. Je moet een CV opstellen en naar de werkgever sturen. Eenvoudig gezegd is een CV een visitekaartje van een persoon waarin al zijn kenmerken kort worden beschreven.

Eerlijk duurt het langst

Het is heel belangrijk dat u eerlijk bent over uw opleidingsniveau. Ga het niet mooier maken dan het werkelijk is. Het is beter om er openhartig over te zijn en vooral een uitgebreide beschrijving te geven van uw sterke punten. Als u mooie werkervaringen, opmerkelijke prestaties of extra vaardigheden hebt, is het de moeite waard deze op uw cv te vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio