Touringcarondernemers krijgen digitaal werkbezoek van Koningin Máxima

Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 9 februari een digitaal werkbezoek aan touringcarondernemers en brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer. Het werkbezoek staat in het teken van de impact van de coronapandemie op de touringcarbedrijven.

Touringcarondernemers ook zwaar getroffen

Touringcarondernemers zijn zwaar getroffen door de coronacrisis en de daaraan verbonden maatregelen. Bij een touringcarbedrijf draait het om groepsvervoer, binnen Nederland en internationaal. Door de coronapandemie en de daaraan verbonden lockdowns ligt de vraag naar groepsvervoer stil. Het gemiddelde omzetverlies bij touringcarondernemers over 2020 was ruim 8o%. Er wordt een groot beroep gedaan op de reserves en inventiviteit van de ondernemers.

In gesprek

De ondernemers gaan met Koningin Máxima in gesprek over het afgelopen jaar dat veelbelovend begon. Naast het reguliere werk stond een recordaantal festivals en speciale evenementen zoals de Grand Prix van Zandvoort en het Eurovisie Songfestival op de agenda, waarbij veel groepsvervoer nodig zou zijn. Wat nu resteert zijn ritten voor openbaar vervoer en een beperkt aantal scholen en bedrijven. 

Daarnaast spreken de ondernemers over steunregelingen, die maar beperkt ruimte geven omdat vaste maandelijkse kosten heel hoog blijven. Daarbij is in de vervoersector door ondernemers veel geïnvesteerd en is sprake van seizoenbedrijven.

Oplossingen

De Koningin en de ondernemers spreken ook over oplossingen die zijn gevonden, zoals het inzetten van ambulancebussen of het uitlenen van chauffeurs aan sectoren waar men handen tekort komt. Daarnaast kijken de ondernemers naar de toekomst. Na de coronacrisis is de hoop gericht op  groepsvervoer voor scholen, zoals schoolreizen, de reisbranche en vervoer naar festivals.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio