Training Mentorwijs voor heel Nederland

Binnenland – Werkzaak Rivierenland draagt de training Mentorwijs over aan Dariuz. Op 18 juni ondertekenden voorzitter van Werkzaak, Collin Stolwijk en directeur van Dariuz, Michael Eichelsheim, de overeenkomst. Mentorwijs is een compacte training voor leidinggevenden van kwetsbare medewerkers in organisaties en bedrijven.

Door TNO onderbouwd

De training is effectief en wordt hoog gewaardeerd door de deelnemers. In 2017 onderbouwde TNO de training wetenschappelijk. Er kwam een handboek. De training en het handboek gaat Dariuz uitrollen in Nederland.

Begeleiding kwetsbare medewerkers

Goede begeleiding is onmisbaar voor kwetsbare medewerkers; om ze te laten groeien en een dreigende uitval te voorkomen. In Nederland zijn weinig interventieprogramma’s die leidinggevenden hierin trainen. Mentorwijs voorziet hierin. Dariuz is een jong en dynamisch bedrijf en is actief in de complexe sector Sociale Zekerheid. Al haar methodieken zijn wetenschappelijk onderbouwd. Zij bieden slimme oplossingen die bijdragen aan een optimaal en duurzaam participatieproces.

Ontwikkelt met oog voor de realiteit van de werkvloer

Werkzaak Rivierenland ontwikkelde de training in de afgelopen 5 jaar. Vele leidinggevenden in de regio Rivierenland volgden de training. De training heeft een evenwichtige combinatie van theorie en praktijk. Mentorwijs biedt ruimte om op een open manier over mensen met een beperking te spreken. Vanuit die openheid geeft Mentorwijs de leidinggevenden specifieke kennis en vaardigheden mee.

Inzicht verkrijgen

Er is aandacht voor kennis en houding; welke psychische beperkingen en kwetsbaarheden hebben mensen, wat zijn de kenmerken en waar kun je rekening mee houden. Het gaat over stijl van leidinggeven en hoe je een team voorbereid op een nieuwe collega. De training vertaalt de beperkingen naar de werksituatie en geeft inzicht in werkaanpassingen, hoe je autonomie en zelfeffectiviteit van medewerkers kunt bevorderen en hoe je leerrijk werk creëert.

TNO was en blijft betrokken

Samen met TNO ontwikkelde Werkzaak de training verder door. TNO onderzocht met verrijkende wetenschappelijke theorieën hoe de training bijdraagt aan de duurzaamheid van de plaatsing van medewerkers met een beperking. Dit leidde tot een aanzienlijke verbetering en toevoeging van meer praktijkonderdelen. TNO blijft betrokken bij het product en doet verder wetenschappelijk onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img