14 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Transportbedrijf Hertgers met volle trailer van Winterswijk naar Oekraïne

Winterwijk – Transportbedrijf Hertgers uit Eibergen opereert zowel nationaal als internationaal. Klanten en samenwerkingspartners zijn dan ook in binnen- en buitenland gevestigd. Via een Poolse partner hebben zij een Nederlandse klant kunnen helpen bij het ophalen van een familielid uit de Oekraïne.

Schrijnende verhalen

Mede hierdoor hebben zij van dichtbij alle schrijnende verhalen vernomen en gehoord en weten wat er ter plaatse nodig is aan goederen. Door veel lobbywerk hebben zij hun netwerk ingezet om goederen voor de eerste levensbehoefte in te zamelen voor Oekraïne op hun transportbedrijf.

De Poolse partner verricht ter plaatse goed werk i.s.m. het Rode Kruis. Deze transporteur zet zich belangeloos in met zijn vrachtauto’s en heeft inmiddels 15 vrouwen met kinderen opgevangen, van zijn werknemers die nu aan het front staan in Oekraïne.

Eigen trailer Hertgers volgeladen voor Oekraïne

Zaterdag 9 april zal Hertgers belangeloos een trailer laden met de ingezamelde goederen en goederen bij Carolien van de Nijhuis Group in Winterswijk voor Lviv in de Oekraïne. Zondag zal Wim Hertgers vertrekken met de volgeladen trailer met de hulpgoederen.

Burgemeester en gemeente steunen actie

De burgemeester van Winterswijk omarmt onze actie door aanwezig te zijn bij Nijhuis Group om 11.00 uur morgenvroeg. Carolien Nijhuis heeft haar netwerk en de Rotary ingezet en goederen ingezameld. “Winterswijk for Oekraïne” staat nu op onze Hertgers Transport en Expeditie trailer, waarmee Wim Hertgers aanstaande zondagochtend vertrekt.

“Wij waarderen het dat de burgemeester van Winterswijk ons een brief heeft overhandigd dat de gemeente Winterswijk onze inzamelingsactie ondersteunt, mocht het nodig zijn dan helpt dit ons onderweg bij controles van o.a. documenten. We gaan er naartoe met 50 aggregaten voor ziekenhuizen, powerbanks, slaapzakken, kussens en voedingsmiddelen om in de basisbehoeften te voorzien.

Schokkende beelden via Polen

Wim en Monique Hertgers zijn niet alleen gedreven door hun eigen gevoel voor onrecht, maar ook zeker omdat zij veel foto en filmmateriaal krijgen van hun Poolse transportpartner. “Die beelden zien wij hier niet in de media”, laat Monique Hertgers weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio