9.4 C
De Bilt

Treinverkeer in Nederland plat door telefoonstoring

De NS meldt dat er een op dit moment een landelijke storing aan een telefoniesysteem is. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer, vanwege de bediening van seinen en wissels. Hierdoor liggen treinen in grote delen van het land stil.

Treinverkeer wacht op oplossing

De NS kon zelf nog niet duidelijk aangeven hoelang de storing precies gaat duren, maar zeker tot 16.00 uur vanmiddag. Reizigers wordt aangeraden online of via de app hun reis met de trein te plannen en te kijken hoe de stand van zaken is. Indien mogelijk wordt aangeraden voor nu even niet te reizen.

Andere vervoerders

Veel treinen van de regionale vervoerders zullen waarschijnlijk wel kunnen blijven rijden. Op dit moment is duidelijk dat Arriva geen treinen rijdt tussen Nijmegen en Roermond. Er is helaas nog niet te zeggen tot hoe laat het zal duren voordat de treinen weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Update: treinverkeer komt langzaam op gang

Na 16.00 uur is de automatische telefooncentrale langzaam opgestart. Er zat ergens een fout in de aansturing, maar onduidelijk is nog precies wat. Het wordt onderzocht. De NS verwacht dat er nog de hele avond overlast zal zijn, maar probeert iedere trein minimaal 1 x per uur te laten rijden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio