15 C
De Bilt

Tuinvogeltelling: ‘Kijk, kijk! Wat vliegt daar nou?’

Vogels zijn er altijd en overal, ook in de winter. Sommige beginnen eind januari zelf alweer een beetje te zingen! Heb jij ze al gehoord? Vanwege de tuinvogeltelling wordt op zaterdag 26 januari door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap vanaf Bezoekerscentrum Tenellaplas de kindermiddag “Kijk, kijk! Wat vliegt daar nou?” georganiseerd.

Vogels en verrekijkers

Gewapend met verrekijker kom je deze middag alles te weten over vogels, hoe je ze kunt herkennen, wat ze eten en nog veel meer. Nieuwsgierig welke vogels we allemaal gaan zien? Meld je dan aan en tel met ons mee!

Tuinvogeltelling

In het weekend van 26 en 27 januari vindt namelijk de nationale tuinvogeltelling plaats. Het is heel leuk en leerzaam om te kijken welke vogels op een plek voorbij komen. Wij beginnen in het Bezoekerscentrum Tenellaplas om je geheugen een beetje op te frissen, want stiekem ken je al best veel vogels, let maar op! Daarna begint het echte werk: met een verrekijker en een echte telescoop ga je naar buiten om vogels te spotten.

Speuren en herkennen

Omdat het speuren naar en herkennen van de vogels buiten best een klus is, hebben we binnen drinken en wat te eten klaar staan. En knutsel je nog iets leuks, voor thuis. Deze middag wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg.

Locatie en informatie

We starten om 13:30 uur in Bezoekerscentrum Tenellaplas. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij vogels leren herkennen? Meld je op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio