19.2 C
De Bilt

Unieke actie: Alles is voor Bassie!

Nederland – Voor veel mensen is het een onzekere tijd. Niet alleen wat betreft het virus en maatregelen die wel of niet verlengd worden, maar ook voor het behoud van hun baan. Ook het online Marketingbureau IQ Leads uit Alphen aan den Rijn zag de bui voor hun trainee Bas al hangen. “Eind april loopt zijn contract af en een nieuw contract zat er voor onze ‘Bassie’ niet in”, volgens directeur Chyara van Ham.

Unieke actie

Omdat Bas al een tijdje meeliep en zich meer dan bewezen had, was dit vooruitzicht voor Chyara van Ham erg moeilijk te verteren. “Hoe cliché het ook mag klinken, maar wij zijn met een groep van 10 vast personeel en Bas samen toch een soort familie van elkaar geworden”, laat zij weten. Bas zelf had zich eigenlijk al bij het onvermijdelijke neergelegd. Van Ham realiseerde zich dat het voor Bas, toch al een wat oudere trainee, bijna onmogelijk zou worden om op de huidige arbeidsmarkt een baan te vinden. Daarom bedacht zij een gedurfde, maar ook barmhartige actie.

De onmogelijke vraag

Met de nodige spanning belde zij haar eerste collega met een vraag die normaal gesproken nooit gesteld zou worden: “Zou jij bereid zijn om wat van je salaris in te leveren? Als we dat met elkaar doen, kunnen we Bas een contract aanbieden tegen het minimumloon.” In plaats van een zucht of grote stilte ontving Chyara van Ham direct een hele positieve reactie. Dit maakte de stap om ook alle andere collega’s te bellen toch wel makkelijker.

Alles is voor Bassie

Na een belronde langs alle 10 collega’s, bleek dat iedereen bereid was een deel van hun salaris in te leveren te gunste van Bas. “Mijn collega’s en ik heb bedragen van € 100,00 tot € 300,00 per maand ingeleverd, waardoor wij Bas nu een voorlopig contract tegen minimumloon kunnen aanbieden. Ongelofelijk dat zij, juist in deze moeilijke tijd voor iedereen, dit offer wilde brengen. Allemaal voor Bassie.

Ongeloof en emotie

Toen Bas het telefoontje kreeg van Chyara van Ham, was hij best emotioneel en vol ongeloof dat zijn collega’s dit offer voor hem willen brengen. Hij ervoer het als een warm bad en is enorm dankbaar. Het heeft hem een heel nieuw vertrouwen in mensen gegeven, dat hij zal belonen met een enorme inzet. Ongelofelijk! En dat allemaal voor Bassie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio