14.9 C
De Bilt

Vakantiepark bij Oudorp deels ontruimd vanwege grote duinbrand

Oudorp – Vlakbij de Brouwersdam op Goeree-Overflakkee is vanmiddag even na 16.00 uur een duinbrand ontstaan. Vakantiepark ECO De Punt bij Oudorp moest vanwege de hevige rookontwikkeling deels ontruimd worden. Mede hierdoor heeft de brandweer opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Hiermee komen meer mensen en blusmateriaal beschikbaar.

Brand kan N57 bij Oudorp ook treffen

Hoewel de provinciale weg de N57 nu nog niet afgesloten is, zou dat wel kunnen gebeuren als de wind iets draait. De brand ontstond ook langs deze weg, waar meerdere blusvoertuigen ter plaatse zijn. Hoewel je het vlak bij de zee niet zou verwachten, is voldoende water aanvoer in het betreffende gebied erg lastig.

Droogte

Doordat alles zo droog is kan de brand door allerlei oorzaken ontstaan zijn. Voor nu hebben de hulpdiensten hun handen vol aan het blussen en beheersbaar houden van het vuur. Door de droogte kan het makkelijk overslaan naar andere gebieden en dat wil de brandweer uiteraard voorkomen. Het strand bij Oudorp wordt op dit moment nog niet ontruimd, omdat de wind net een andere kant op staat. Met alle scenario’s wordt rekening gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio